Вечеря за 30 хвилин із Джеймі Олівером і його рецептами

Джеймі Олівер – один із найвідоміших кулінарів світу, а на думку багатьох господинь, ще й наймиліший. Чи варто говорити, що і українці не лише знають і дуже люблять рецепти Джеймі Олівера, а й частенько їх використовують. З його традиційним гаслом  — швидкість і якість! — погоджуються усі. Бо кухар каже, що може зготувати корисний сімейний обід за 15 хвилин, а це так важливо у сучасному напруженому графіку жіноцтва. Сьогодні ми підготували для вас святкову трапезу з 7 страв за рецептами Джеймі Олівера.

8fe3e0f34d3083cba6fe73d62a783d7f_XL

Вийде все! 18 простих кулінарних секретів від Джеймі Олівера

1. Англійський цибулевий суп

На перше ми пропонуємо вам приготувати чудовий і незвичайний цибулевий суп за рецептом красунчика Джеймі. До того ж, ця страва не може не зацікавити, адже Олівер знайшов британську варіацію знаменитого французького супу.

Інгредієнти: 100 г вершкового масла, оливкова олія, жменя свіжого листя шавлії, 3 зубчики часнику, 2 шт. білої цибулини, 3 шт. червоної цибулини, 2 шт. ріпчастої цибулини, 1 стебло цибулі порею, морська сіль і мелений чорний перець, 1 л бульйону, 4 шматочки хліба, 100 г твердого сиру.

Рецепт. Готувати цей суп за рецептом Джеймі Олівера потрібно в горщиках для запікання. У сковороді з товстим дном розтопіть  вершкове масло, додайте оливкову олію, трохи порубаний часник і частину листя шавлії. А також додайте порізаний червону, білу, ріпчасту цибулю і цибулю порей. Посоліть, поперчіть, нещільно накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 20 хвилин. Зніміть кришку, перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, поки цибуля не набуде золотавого відтінку й солодкого аромату. Вліть бульйон або воду, дайте цій масі закипіти і варіть ще 7-10 хвилин.

Поки суп варитися, розігрійте духовку. Розілліть суп в горщики для запікання, замість кришки покладіть  шматочки хліба, присипте тертим сиром. Можна прикрасити листям шавлії або збризнути бальзамічним або вустерським соусом. Збризніть трохи оливковою олією і поставте в розігріту духовку. Готуйте, поки сир не почне пузиритися і трохи зарум’янюватися. Суп готовий!

head_pic01

Спробуйте ще приготувати французький цибулевий суп у горщиках 

2. Грибна Карбонара від Джеймі

На гарнір приготуйте смачну італійську пасту Карбонару, яку Олівер пропонує зробити з грибами.

Інгредієнти: 400 г пасти, 150 г будь-яких грибів, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. маслинової олії, 2 жовтки, 100 г сметани, 50 г пармезану (+20 г для подання), 1 ст. л. петрушки, 80 г окосту.

Рецепт. Зваріть пасту у великій каструлі з киплячою підсоленою водою до стану al dente, так, як написано в  інструкції на упаковці. Тим часом наріжте гриби скибочками і обсмажуйте з дрібно нарубаним часником на маслиновій олії на середньому вогні 5 хвилин до м’якості. У іншій мисці збийте жовтки із сметаною, тертим пармезаном і дрібно нарубаною петрушкою. Посоліть і поперчіть. Додайте обсмажені гриби і розібраний на волокна окіст. Перемішайте.  Злийте воду і поверніть пасту в каструлю (трохи води, в якій вона варилася, збережіть). Додайте грибний соус і перемішайте. Влийте ще трохи води з-під пасти, щоб розбавити соус. Подавайте, присипавши тертим пармезаном.

Вечеря з Джеймі Олівером5

Що покласти до пасти: 10 найкращих рецептів соусів 

3. Рибний шашлик з картоплею

Для головної страви вашого столу чудово підійде рибний шашлик за рекомендаціями Олівера. Для цієї страви можна взяти тріску, пікшу  або лосось.

Інгредієнти: 500 г риби без кісток і шкіри, нарізаної 2,5 см кубиками, 225 г вареної молодої картоплі порізаної, 2,5 см коріння імбиру теж порізаного, сік і цедра 1 лимону, 1 ч. л. куркуми, 2 зубчика очищеного часнику, 2 шт. сушеного перцю чілі розламати, жменю свіжої м’яти, 4 ст. л. натурального йогурту.  –

Рецепт. Покладіть всі інгредієнти для маринаду, крім йогурту, в кухонний комбайн. Збийте до отримання однорідної маси. Додайте йогурт.

Нанизайте на шампури шматочки риби і картоплі. Полийте маринадом і готуйте на грилі по 2 хвилини з кожного боку.

Вечеря з Джеймі Олівером3

Пікнік без м’яса: 8 нетрадиційних рецептів шашлика

3. Салат “Цезар” від Джеймі Олівера

Якось в одному зі своїх тв-шоу знаменитий англійський кухар представив власну оригінальну версію не менш знаменитого салату. У цьому рецепті Джеймі, як завжди, ламає стереотипи. Його версія Цезаря далека від легкої, майже невагомої класичної рецептури. Він не просто додає в салат курку, він запікає стегенця.

Інгредієнти: 5-6 штук курячих ніжок, 200 г листкового салату, 3-4 скибочки пшеничного хліба, 120 г пармезану, 4-5 скибочок бекону, 0,5 зубчика часнику, 2 шт консервованих анчоусів, пів лимона, півтори ст. ложки сметани, оливкова олія, сіль, чорний мелений перець , розмарин –  за смаком.

Рецепт. Курячі ніжки добре натріть сіллю, перцем і розмарином. На дно сковороди або жароміцної форми викладіть хліб, поверх нього – курячі ніжки. Запечіть до готовності – якщо при проколюванні виделкою з курки тече прозорий сік, значить пора виймати. Ніжки повинні добре зарум’яниться! Витягніть хліб з сковороди, він повинен добре просочитися соком і жиром. Порвіть його на шматочки і покладіть тепер поверх курки. А на хліб – скибочки бекону. І знову відправте в духовку до тих пір, поки бекон не стане хрустким.

Поки курка, хліб і бекон сидять в духовці, якраз вимийте, обсушіть і нарвіть руками салатні листя. І зробіть соус – для цього потрібно розтерти анчоуси з часником. Додайте сметану, тертий пармезан (половину про загальної кількості), сік половинки лимона і оливкове масло. Збийте до однорідної консистенції.

Куряче м’ясо відокремте від кісток за допомогою двох вилок, а потім недбало порубайте ножем разом з грінками і беконом. Перемішайте і викладіть на салатні листя. Полийте соусом. Ще раз перемішайте і посипте зверху залишками пармезану.

Вечеря з Джеймі Олівером

Хрумкотливий настрій: 11 рецептів салатів із сухариками

4. Салат з помідорів

Ще один салат від Олівера, який обов’язково потрібно зготувати влітку, коли на грядках ваших присадибних ділянок чи на прилавках магазинів красуватимуться достиглі сеньйори – помідори!

Інгредієнти: 600 г невеликих помідорів різних сортів і кольорів, оливкова олія, 1 стручок червоного перцю чілі, пів пучка базиліка, 250 г сиру Халлумі ( або будь-якого іншого сиру, наприклад, сулу гуні чи адигейського) великий помідор «Волове серце» і 1 зубчик часнику.

Рецепт: Духовку нагрійте до 190С. Покладіть жовті і оранжеві помідори разом з часником на деко і запікайте протягом 15 до м’якості. Ці запечені овочі змеліть в блендері до однорідної пасти, приправте оливковою олією, сіллю і перцем.

Черрі розріжте навпіл, покладіть в миску і заправте оливковою олією, порізаним базиліком, сіллю і перцем чілі (попередньо вийміть зі стручка насіння і поріжте його кільцями).

Халлумі (чи сулу гуні) поріжте тонкими скибочками( 2 мм) і приправте чорним перцем. Нагрійте велику сковорідку на середньому вогні, викладіть дно скибочками сиру так, щоб вийшла ніби сирна серветка. Нагрійте до золотистого кольору і до того моменту, коли сир тільки почне плавитись. Потім переверніть на інший бік.

Готовий сир, золотистий з двох боків, викладіть на велику тарілку. Помідори «волове серце» наріжте скибочками і викладіть на сир. Додайте інші помідори. Присипте листочками базиліку. Салат подавайте з томатно – часниковою заправкою.

Вечеря з Джеймі Олівером1

5 універсальних заправок в баночках від Джеймі Олівера

5. Піца від Олівера: беремо все, що є в холодильнику!

Джеймі Олівер у своїх кулінарних блогах на телебаченні примудряється за 30 хвилин робити три страви і при цьому розважаючи глядача  своєю чарівністю, жартами і харизмою. А ще відомий кухар часто виступає за економію коштів у приготуванні страв. Тому пропонуємо вам приготувати піцу з найпростіших продуктів, які завжди під рукою зі «оліверською швидкість» (15 хвилин) !

Інгредієнти: 2 скланки борошна , 1 чашка(300 мл) води, півсклянки оливкової олії,  0,5 ч. л. харчової соди, 1 ч. л. цукру, щіпка солі

Рецепт. Все змішайте і замісіть круте і еластичне тісто,Розкачайте його в коло товщиною 1 см, змастіть оливковою олією, і вкладіть на деко, яке теж змастіть олією,
Начинка будь – яка. Можна класти терті сирі печериці, оливки, трохи томату, зверху щедро посипте сиром. Поставте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Це дуже легкий і при цьому приголомшливо смачний рецепт класичної італійської піци і, незважаючи на всю його легкість!

Вечеря з Джеймі Олівером2

Особливості національної піци: 10 начинок з 10-ти країн

6. Американські панкейки

У книзі «Щасливі дні з голим кухарем» Джеймі Олівер називає цю страву «Сполучені млинчики Америки» за те, що це одна з найпопулярніших страв у США. Приготуйте панкейки – десерт за рецептами Джеймі Олівера .

Інгредієнти: 3 яйця, 115 г борошна, 1 ч. л. з гіркою борошна, 1 ч. л. з гіркою пекарського порошку, 140 мл молока, щіпка солі.

Рецепт. Відокремте білки від жовтків. У жовтки додайте молоко, пекарський порошок і борошно. Перемішайте  і трохи збийте  до однорідності. Білки збийте з сіллю, дуже інтенсивно, до отримання густої піни. Дуже ніжно вмішайте білки в тісто.

Смажте млинці на сковороді з невеликою кількістю олії, коли одна зі сторін підрум’яниться, додайте на верхню сторону млинчика заправку: ягоди, банан, шоколад або, що ви забажаєте. Смачно подавати зі сметаною, джемами, медом або кленовим сиропом.

Не забудьте, що американські панкейки обов’язково подаються з соусом. Яким він буде – залежить тільки від вашої фантазії і повноти холодильника. Ідеально смакують з бананами, шоколадом, сметаною, та й з беконом і зеленим горошком можна, так теж буде смачно.

NUP_165686_1549.jpg

Рецепт панкейків – американських оладок 

7. Імбирне пиво від Джеймі Олівера

А запиватимемо нашу смачну трапезу напоєм, який теж вигадав Джеймі Олівер. Це не просто пиво, а скоріше освіжаючий напій.

Інгредієнти: великий корінь імбиру (140-200 г), 2-3 лимона, 4 ст.ложки з гіркою тростинного цукру, 1 літр газованої мінеральної води, пучок м’яти, лід.
Рецепт. З кореня імбиру зніміть шкірку. Можна трохи залишити, це додасть пікантності пиву. Імбир натріть на тертці в чашу. Додайте тростинний цукор. Зніміть цедру з одного лимона, додайте її до імбиру. Цедру другого лимона треба залишити, її потім треба буде додати в глечик з пивом. Вичавіть до імбиру сік з усіх лимонів. Ретельно розтовчіть вміст страви так, щоб утворилаль кашка. Залийте мінеральною водою. Суміш почне пінитися. Залиште на десять хвилин і спробуйте на смак. У глечик покладіть м’яту, що цедру від другого лимона, заповніть до верху льодом і влийте проціджене пиво.

Вечеря з Джеймі Олівером4

Джеймі Олівер – голий кухар та борець за здорове харчування 

Якщо вам посмакувала вечеря з найепатажнішим кухарем світу, будь ласка, висловіть свої враження в коментарях та поділіться ними з друзями у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest6Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone