Несолодкі десерти – королеви основних страв

Їжте кекси на обід і торт на вечерю. Внесіть десерти в перелік основних страв – і ви можете споживати пончики тричі на день. Пропонуємо переглянути сім так званих десертів, які легко можуть перекочувати на початок або середину прийому їжі.


 Сирні пончики

сирні пончики

Усім нам знайомі пончики, які у фритюрі смажила у дитинстві бабуся. На прилавках супермаркетів теж є така солодка страва – з вишнею, маком, згущеним молоком чи з іншими наповнювачами. Але тепер пончики перескочили з розділу «Десерти» у розділ «Гарячі страви». Бо ж нині їх готують з зовсім не солодкими начинками. Прикладом слугують сирні пончики. Їх не важко зробити і на власній кухні. Трохи затраченого часу і кінцевий результат не змусить себе довго чекати.

Спробуйте приготувати сирні еклери

Кекс із беконом та яйцем

Кекс з беконом і яйцями

Швидкий сніданок – це смажене яйце з беконом і помідорами, плюс тости. Але чому б не зробити цю буденну страву трішки оригінальнішою? Якщо у вас є кругленька булочка – виріжте з неї серединку. Покладіть туди порізаний бекон і вбийте яйце. Усе це поставте у духовку на 5-7 хвилин – ваш сніданок готовий. Таку страву легко готувати. І виглядає чудово, і смакує прекрасно.

Млинці з шинкою і сиром

Млинці з шинкою і сиром

Хто каже, що млинці їдять тільки на сніданок і на десерт? Зробити смачну вечерю з ласощами, наповнюючи млинці шинкою і сиром, легко. Додайте спаржу або шпинат, щоб додати страві ще більше кольорів.

Спробуйте приготувати млинці мереживні

Торт-сендвіч

Торт-сендвіч

Це торт-бутерброд. Скибочку такого сендвічу не соромно запропонувати гостям. Цей смачний десерт повністю відповідає новій кулінарній тенденції, але готується він легко і зі знайомих нам продуктів. Торт-сендвіч набув широкої популярності в Швеції, де його так і називають Smörgåstårta (торт-сендвіч). Змазати шари торту можна будь-чим. Усе, що є в холодильнику, підійде чудово. Вмикайте фантазію і дивуйте домашніх.

Льодяники-равіолі

Льодяники-равіолі

Якщо ви вмієте робити пельмені, ви можете перетворити їх на льодяники, приклавши мінімум зусиль. Просто в приготований італійський пельмень вставте дерев’яну чи пластикову паличку. Подайте «льодяники» з соусом, який найкраще пасуватиме до начинки. Виглядає така страва, як десерт, а от смакує зовсім по-іншому.

Картопляний пломбір

картопляний пломбір

Це чудове морозиво –  ідеальний солоний гарнір. Картопляне пюре набуде нового смаку і кольору, якщо його полити соєвим соусом, і покласти помідори чері, розрізані навпіл. Це, звичайно ж, про презентацію. Ви можете зробити цю страву у стилі «Парфе», тобто викласти шарами, додавши овочі і м’ясо. До прикладу, шар картоплі пюре і підсмаженої шматочками свинини. Полити соєвим соусом і прикрасити помідором чері. А головне – складіть це все у креманку, щоб смакувати як морозиво.

Спробуйте приготувати Французьке картопляне пюре

Смажений томатний пиріг – тарт

тарт з помідорами

Це не розкішний вишневий пиріг для закінчення їжі, це печений пиріг з помідорами, який подається в якості головної страви на вашому столі. Готується він набагато простіше, ніж ви думаєте, і це дійсно здорова їжа.

Тарт – базовий пиріг французької кухні. Це пиріг із пісочного тіста, при замішуванні якого, як правило, не додають, ані солі, ані цукру. Уся начинка на тарті – зверху. Це щось схоже на нашу шарлотку, яку готував, мабуть, кожен. От тільки замість яблук чи вишень покладіть помідори, і ви матимете смачну солену страву – томатний тарт.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора