Торт «Спартак»

Смачний і водночас простий рецепт відомого всім торта «Спартак». Піку своєї популярності він досягнув у 80-90-х роках, тому що в його приготуванні використовуються прості, доступні кожному інгредієнти. Ніжний, з вершковим смаком який просто тане в роті – це все про нього.

Інгредієнти для торта

  • Корж:
  • 100 грамів вершкового масла

  • 2 склянки борошна

  • 1 склянка цукру

  • 2 яйця

  • 4 столові ложки какао

  • 2 столові ложки меду

  • 1,5 чайної ложки соди

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • нежирні вершки

  • Для крему:
  • 1 банка (370 мл) згущеного молока

  • 200 грамів вершкового масла

  • 200 мілілітрів молока

  • 2 яйця

  • 4 столові ложки борошна

Радимо також приготувати медовий торт на сковороді.

Як приготувати «Спартак»

  • Приготувати тісто. Перетерти вершкове масло з цукром, медом і яйцями, поставити на водяну баню, нагрівати протягом 7 хвилин, постійно помішуючи.
  • Додати соду і знову тримати 7 хвилин на водяній бані, помішуючи, поки не утвориться пінка.
  • Зняти з вогню, додати борошно, розпушувач, какао і замісити тісто, щоб було не тверде, а еластичне.
  • З отриманого тіста розкачати 7 однакових коржів і по черзі відправити їх у розігріту до 180º духовку на 4 хвилини кожен.
  • Спечені коржі потрібно трішки остудити і змазати вершками.
  • Приготування крему. Муку і яйця ретельно вимішати до отримання однорідної маси.
  • Постійно помішуючи, потрошку вливати молоко, а потім так само тоненькою цівкою згущене молоко.
  • Посудину з отриманою масою розмістити на водяній бані і варити, поки не загусне, постійно помішуючи.
  • Крем остудити і додати в нього м’яке вершкове масло, все ретельно перемішати.
  • Коржі перемазати отриманим кремом, викласти один на одного і прикрасити шоколадною глазур’ю та збитими вершками.

Спробуйте ще рецепт економного торта-медівника.

Якщо вам сподобався рецепт торта “Спартак”, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора