Торт «Рафаелло» без випікання

Пропонуємо приготувати ніжний десерт – торт «Рафаелло» за нашим рецептом, навіть не вмикаючи духовки. Готується дуже швидко, а смакує просто неперевершено. Рідні будуть в захваті, особливо дітвора.

Інгредієнти для торта

  • 450 грамів печива крекер з вершковим смаком

  • 250 грамів вершкового масла

  • 3 склянки молока

  • 2 склянки кокосової стружки

  • 1,5 склянки цукру

  • 3 яєчних жовтки

  • 3 столові ложки борошна

  • 3 столові ложки крохмалю

  • 3 чайні ложки ванільного цукру.

Спробуйте ще приготувати “Рафаелло” із кукурудзяних паличок.

Як приготувати «Рафаелло»

  • Жовтки збити з борошном, додати крохмаль і півсклянки молока, ще раз ретельно збити до однорідної маси, без грудочок.
  • В каструльку вилити молоко, яке залишилось, додати цукор та ванільний цукор, довести до кипіння, постійно помішуючи. Молоко зняти з плити і залишити щоб охололо.
  • В молоко кімнатної температури додати суміш зі збитих жовтків, вводити постійно помішуючи.
  • Поставити каструльку на маленький вогонь, варити постійно помішуючи, поки крем не стане густим.
  • Потім зняти з вогню, накрити рушничком або фольгою і остудити до кімнатної температури. Крем стане схожим на пудинг.
  • Вершкове масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі щоб, було м’яке. Збити вершкове масло міксером, не припиняючи збивати, додати поступово кремовий пудинг.
  • Додати кокосову стружку до крему і ретельно, акуратно перемішати. Крем готовий.
  • Форму для торта застелити папером для випікання.
  • Торт складатиметься з декількох шарів тому варто відразу приблизно розрахувати необхідну кількість крему на кожен шар.
  • Спершу викласти шар з крекерів на дно формочки, на нього викласти кокосовий крем. Потім знову шар крекерів і крем. Так слід продовжувати, поки не закінчаться крекери та кокосовий крем.
  • Кількість шарів залежить від формочки, яку обрали. Якщо форма широка, то торт буде тоненьким, матиме 2 шари,  якщо ж форма вузька і висока, відповідно торт буде вищим і матиме більшу кількість шарів.
  • Готовий торт зверху посипати кокосовою стружкою і залишити на деякий час, щоб крекер просочився кремом.

Рекомендуємо також рецепт вафельного торта “Рафаелло”.

Якщо вам сподобався рецепт торта «Рафаелло» без випікання, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора