Торт із вишнями «Монастирська юрта»

«Монастирську хату» з вишнями знаєте? То цей торт – її близький родич. Відрізняється хіба кремом та способом формування вишневих трубочок. За цим рецептом вони печуться не прямими, а згортаються по колу спіралькою. Таким чином торт виходить не прямокутний, як «Монастирська хата», а круглий, що за формою нагадує юрту.

Інгредієнти для торта

  • Для коржів:
  • 250 г вершкового масла

  • 200 г сметани

  • 3,5 склянки борошна

  • 400 г вишень (свіжих, заморожених або консервованих)

  • 2 ст. ложки крохмалю

  • 0,5 ч. ложки соди

  • щіпка солі

  • Для крему:
  • 500 мл жирної сметани

  • 0,5 ч. ложки ванільного цукру

  • 1 склянка цукру

Рекомендуємо також рецепт традиційного торта з вишнями “Монастирська хата”.

Як приготувати торт з вишнями

  • Розм’якшене вершкове масло розтерти з борошном в крихту, додати сметану, сіль і соду. Замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник мінімум на 30 хв.
  • Вишні без кісточок змішати з крохмалем.
  • Тісто поділити на кілька частин, кожну розкачати в тонкий пласт і порізати на довгі смужки шириною приблизно 5 см. В середину ланцюжком викласти вишні і защипнути, щоб вийшли трубочки з вишеньками всередині.
  • Сформовані трубочки з вишнями загорнути по колу спіралькою і викласти у круглу форму або тортівницю. І так продовжувати до тих пір, поки спіралька не заповнить усю поверхню форми. Випікати торт протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів. За таким же принципом сформувати і спекти другий корж.
  • Збити сметану з цукром та ванільним цукром за допомогою міксера до отримання повітряної піни. Остиглі коржі змастити сметаною. Верх торта також змастити кремом і полити шоколадною глазур’ю.  Перед тим як подати на стіл, витримати торт у холодильнику приблизно 4 години, а ще краще – цілу ніч.

Радимо також приготувати кекси на кефірі з вишнями.

Сподобався торт із вишнями «Монастирська юрта»? Розкажіть про це в коментарях та поділіться рецептом у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора