Торт «Дамські пальчики» зі сметанним кремом
Назва торта – від продовгастої форми печива, що становить його основу. Рецепт цього ніжного повітряного десерту будуть у вас випрошувати всі, хто хоча б раз його скуштує.
Інгредієнти для торта
- Тісто:
6 яєць
150 грамів вершкового масла
1,5 склянки води
1,5 склянки борошна
- Крем:
2 склянки жирної сметани
1 склянка цукру
шоколад (для прикрашання)
Можна ще спробувати рецепт печива «Дамські пальчики».
Як приготувати торт «Дамські пальчики»
- Готуємо заварне тісто. Воду закип’ятити у каструлі і всипати у неї борошно. Зняти з вогню і дуже швидко і ретельно розмішати.
- Коли маса трохи охолоне, вбивати по й яйця і знову ж таки розмішувати.
- Готовим тістом начинити кондитерський мішок і видавлювати на деко, змащене вершковим маслом, смужки довжиною 5 сантиметрів.
- Випікати у духовці при температурі 180 градусів.
- Коли готові «пальчики» охолонуть, приготувати крем. Для цього сметану збити з цукром.
- Тепер кожен «пальчик» занурювати у крем і викладати гіркою на тарілку.
- Зверху торт полити розтопленим шоколадом.
Радимо також приготувати шоколадно-сметанний торт.
Поширте рецепт сметанно-заварного торта «Дамські пальчики» серед своїх друзів у соціальних мережах.