Ті ж самі яйця, тільки фаршировані: 9 варіантів начинок

Чудовий спосіб урізноманітнити закуски на святковому столі – нафарширувати варені яйця. Готувати їх надзвичайно просто і швидко, а рецептів та варіацій начинок надзвичайно багато. Зникає ж страва з тарілок буквально за лічені хвилини.


Перш, ніж фарширувати, потрібно правильно зварити

Спеціально для вас ми підготували 9 найбільш вдалих варіантів фарширування яєць. Що стосується класичного варіанту – яєць, фаршированих смаженою цибулею і морквою, ми його пропускаємо, оскільки він відомий всім, і цей смак вже дещо «приївся». Тож пропонуємо вам дещо новеньке. Приготувавши яйця за запропонованими рецептами, ви по-новому відкриєте смак цієї страви і, звісно, полюбите її ще більше, адже кожен обов’язково знайде для себе щось улюблене й особливо смачне.

Перш ніж приступити безпосередньо до фарширування, потрібно правильно зварити яйця, щоб їх можна було легко очистити і отримати гарні, не пошкоджені білкові «формочки». Для цього потрібно зварити яйця вкруту, на сильному вогні, не накриваючи кришкою, 8-10 хвилин. Рекомендовано при варінні у воду додати дрібку соди, а після готовності залити їх в холодною водою на хвилин 5 – так вони легше чиститимуться.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Які яйця краще обирати – білі чи коричневі – читайте ТУТ

 1. Яйця, фаршировані печерицями «Мухоморчики»

Інгредієнти: 5 яєць, 5 помідорів, 300 г печериць, 3 цибулини, 3 ст. ложки олії, майонез, зелень, перець, сіль до смаку.

Як приготувати. Яйця відварити, очистити, зрізати верхівочки, вийняти жовтки. Гриби помити, почистити, порізати дрібно шматочками і смажити на вершковому маслі приблизно 10 хвилин. Розім’яті жовтки змішати з печерицями. Білки наповнити фаршем, зверху на кожну половинку яйця покласти половинку помідора розрізом вниз. Сірником або зубочисткою поставити майонезом на помідорах крапочки, щоб вийшли мухомори. Подавати яйця на тарілці з зеленню.

фаршировані яйця

Рецепт яєць, фаршированих горіховою начинкою 

2. Яйця, фаршировані твердим сиром з часником

Інгредієнти: 8 яєць, 100 г твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 3 зубки часнику, пучок петрушки, перець, сіль – за смаком.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Розтерти жовтки, петрушку дрібно порізати, а сир натерти на дрібній тертці. З’єднати ці інгредієнти, заправити майонезом. Поперчити і посолити начинку. Нафарширувати яйця.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Рецепт яєць, фаршированих сиром та горіхами 

          3. Яйця, фаршировані оселедцем

Інгредієнти: 10 яєць, 100 г філе оселедця, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, 3 ст. ложки майонезу, петрушка.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, подрібнити. Філе оселедця і цибулю дрібно порізати і з’єднати з жовтками. Додати майонез і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішати. Яйця нафарширувати, прикрасити гілочками петрушки.

фаршировані яйця

Рецепт яєць, фаршированих “Оселедцем під шубою” 

4. Яйця, фаршировані крабовими паличками

Інгредієнти: 10 яєць, 10 крабових паличок, 3 ст. ложки майонезу, петрушка.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти, розім’яти виделкою. Крабові палички натерти на дрібній тертці, з’єднати з жовтками, майонезом. Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою, за бажанням – червоною ікрою.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Рецепт крабово-овочевого салату з яйцями та сиром

5. Яйця, фаршировані шпротами і сиром

Інгредієнти: 10 яєць, 150 г шпротів, 100 г твердого сиру, кріп, сіль, перець – за смаком.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Жовтки вийняти і розім’яти виделкою. Зі шпротів (якщо це консерви) злити рідину, видалити хвостики, розім’яти виделкою. Сир натерти на середній тертці, змішати з жовтками і шпротами. Кріп дрібно порізати, додати до фаршу. Посолити, поперчити. Якщо фарш вийшов надто сухий, можна додати трішки олії, яку злили. Нафарширувати сумішшю яйця.

фаршировані яйця

Рецепт приготування домашніх шпротів 

6. Яйця, фаршировані шинкою, сиром та зеленою цибулею

Інгредієнти: 6 яєць, 100 г шинки, 2 ст. ложки тертого твердого сиру, 1 ст. ложка майонезу, пучок зеленої цибулі, сіль, перець – за смаком, петрушка – для прикраси.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати половинками. Жовтки вийняти, додати до них майонез, сіль, перець і розтерти виделкою. Шинку і зелену цибулю дрібно порізати, змішати з жовтками і сиром. Яйця нафарширувати, прикрасити петрушкою.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Рецепт домашньої шинки з курятини у бляшанці 

7. Яйця, фаршировані зеленим горошком і кальмарами

Інгредієнти: 5 яєць, 100 г кальмарів, 70 г зеленого консервованого горошку, 1 цибулина, 2 ст. ложки майонезу, півпучка кропу і петрушки.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Кальмари відварити, дрібно порізати. Цибулю і зелень також дрібно порізати. Додати майонез, сіль, перець, все змішати. Нафарширувати сумішшю яйця.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Рецепт фаршированих яєць “Курчатка”

8. Яйця, фаршировані рисом, кукурудзою і креветками

Інгредієнти: 5 яєць, 100 г консервованої кукурудзи, 150 г чищених креветок, 50 г відвареного рису, 1 цибулина, 2 ст. ложки майонезу, півпучка петрушки, сіль, перець – за смаком.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Креветки, цибулю і петрушку дрібно порізати. Все, разом з відвареним рисом, перемішати. Увага: жовтки до цього рецепту не додаються. Суміш посолити, поперчити, додати майонез, вимішати. Нафарширувати яйця.

фаршировані яйця

Рецепт яєць, фаршированих червоною ікрою 

9. Яйця, фаршировані печінкою

Інгредієнти: 7 яєць, 300 г яловичої або курячої печінки, 1 цибулина, 1/3 ч. ложки гірчиці, зелень.

Як приготувати. Яйця відварити, почистити, розрізати навпіл. Печінку помити, порізати шматочками, підсмажити на олії. Цибулю дрібно порізати і просмажити з печінкою. Готову печінку пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері, змішати з розім’ятими виделкою жовтками. Додати гірчицю і майонез. Нафарширувати яйця.

Фаршировані яйця. 9 варіантів начинок

Рецепт печінкового салату

Наче б то все просто, а смак у закусок виходить просто дивовижний. Більше того, яйця є корисними в будь-якому вигляді, як незамінне джерело білків. Тож підбирайте до них улюблену начинку, прикрашайте, як того бажає ваша фантазія, готуйте на щодень та на свято і нехай вам завжди смакує!

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+2Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone