Скумбрія з овочами в духовці

Рецепт запеченої скумбрії дуже простий та невибагливий, за це його полюбили ті господині, які цінують свій час і не мають змоги витрачати його, стоячи біля плити. Ця риба багата мінералами, вітамінами і багатьма корисними речовинами, які так потрібні для кожної людини. Тож цього разу пропонуємо приготувати скумбрію з овочами у духовці.


Інгредієнти для скумбрії з овочами

4 скумбрії

150 грамів твердого сиру

3 морквини

4 цибулини

3 столові ложки майонезу

3 столові ложки сметани

зелень кропу і петрушки

сіль

олія.

 

Спробуйте ще приготувати скумбрію запечену в банці. 

Як приготувати скумбрію в духовці

Скумбрію розморозити, почистити і помити. Розділити на філе, видалити кісточки і порізати на великі шматки.

Цибулю почистити від шкірки, помити і порізати кільцями або півкільцями.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці або порізати кружечками.

На розігріту сковорідку з олією викласти цибулю і підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і ще смажити на маленькому вогні близько 10 хвилин.

Зелень кропу і петрушки промити, просушити і дрібно порізати.

Твердий сир натерти на крупній тертці.

В окремій посудині перемішати натертий твердий сир зі сметаною, майонезом, декількома ложками води і зеленню. Посолити до смаку.

Форму для запікання застелити фольгою і викласти спершу шар смаженої цибулі з морквою, поверх овочів – шматки скумбрії, і все це залити сирною масою.

Форму накрити фольгою і поставити в розігріту духовку.

Запікати 30 хвилин при температурі 180º, а потім зняти фольгу і пекти ще 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Рекомендуємо також рецепт скумбрії соленої в домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт скумбрії з овочами в духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone