Шпарагівка консервована в томатному соусі на зиму

Чудовий спосіб заготовити молоденькі пагони спаржевої квасолі на зиму. Приготована за цим рецептом шпарагівка виходить ніжною та водночас пікантною – такий собі готовий салатик до основних та других страв або овочево-томатний соус до пасти.


Інгредієнти для консервування шпарагівки

600 г молодої спаржевої квасолі (шпарагівки)

400 мл томатного соусу

1 літр води

1,5 ч. ложки солі

1 ст. ложка цукру

лавровий лист

чорний перець горошком.

 

Спробуйте ще приготувати мариновану шпарагівку на зиму.

Як приготувати шпарагівку в томатному соусі на зиму

Промити ніжні стручки шпарагівки, обрізати хвостики, поріжте невеликими шматочками по 3-4 см.

Покласти підготовлені шматочки квасолі киплячу підсолену воду на 2-3 хв.

Підготувати банки (ретельно промити та висушити в негарячій духовці).

Томатний соус розчинити у літрі води, посолити, додати цукор, довести до кипіння.

На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку та 3-5 горошин чорного перцю.

Далі щільно укласти в банки проварені шматочки шпарагівки та залити киплячим соусом по вінця.

Накрити бляшаними кришками та стерилізувати (літрові банки 50 хвилин, півлітрові 30 хв.).

Відразу ж закатати, перевернути догори дном та вкутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

 

Рекомендуємо також рецепт шпарагівки, смаженої в сухарях.

 

Якщо вам сподобався рецепт консервованої шпарагівки (спаржевої квасолі) в томатному соусі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях. А сам перепис поширте в соцмережах – можливо, він знадобиться й вашим друзям.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook41Print this pageEmail this to someone