Шоколадний торт з молочно-полуничним желе

Неймовірно ніжна шоколадно-желейна смакота. Пухкі бісквітні коржі у поєднані з молочним і полуничним желе – справжня насолода для гурманів. Легка і помірно солодка випічка. Те що треба для святкового або вихідного дня.


Інгредієнти для торта

Для бісквіту:

3 яйця

150 г цукру

3 ст. ложки какао

100 г борошна

2 ч. ложки розпушувача

Для желе:

400 мл полуничного сиропу

400 мг молока

40 г желатину

2 ч. ложки ванільного цукру

500 г свіжих чи заморожених полуниць.

 

Спробуйте ще приготувати “Розумний” тортик 

Як приготувати шоколадний торт з молочно-полуничним желе

Желатин залити 200 мл холодної кип’яченої води і лишити на час, зазначений на пачці.

Довести його до кипіння, але не кип’ятити.

Змішати з полуничним сиропом.

Вилити в форму і поставити в холодильник до повного застигання.

Яйця збити з цукром, додати какао, перемішати.

Додати розпушувач і борошно, замісити не густе тісто.

Викласти тісто в форму для випікання, поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин.

Полуниці збити в блендері.

Готовий корж розрізати горизонтально на 2 частини, одну з яких лишити в формі.

На два коржі викласти подрібнені полуниці.

Знову з’єднати коржі.

20 г желатину залити 200 мл холодної води і лишити на час, зазначений на пачці.

Довести до кипіння, зняти з вогню.

Молоко змішати з ваніліном, додати желатин, перемішати.

Полуничне желе дістати з холодильника, порізати кубиками.

Викласти в форму на коржі.

Залити тонким шаром молочного желе, поставити на 30 хвилин в холодильник, дістати і вилити все молочне желе.

Поставити в холодильник до повного застигання.

 

Рекомендуємо також рецепт торта “Ласунка” 

Якщо вам сподобався рецепт шоколадного торта з молочно-полуничним желе, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone