Шарлотка з ревенем

Чудовий варіант весняної шарлотки із сезонною начинкою – із ревеня. Рецепт тіста та спосіб приготування – традиційні, а соковита ревенева кислинка надає цьому пиріжку неповторного смаку та аромату.

Ingredients

  • 5-6 стебел ревеню (200 г)

  • 1 склянка + 4 ст. л. цукру

  • 1 склянка борошна

  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста

  • яйця

  • щіпка солі

  • ванілін на кінчику ножа

  • масло або маргарин для змащування форми

  • цукрова пудра для посипання.

Спробуйте ще приготувати ревеневі кексики.

Directions

  • Ревінь очистити від верхньої плівочки, порізати кубиками, засипати 4 ст. л. цукру на 10-15 хв.
  • Борошно просіяти разом з розпушувачем.
  • Збити міксером яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліном до густої піни. Продовжувати збивати, додаючи по ложці просіяне борошно з розпушувачем не менше 5 хвилин.
  • Деко або глибоку сковорідку змастити маслом або маргарином. Злегка присипати борошном, зайве струсити.
  • З ревеню злити утворений сік та викласти шматочки на деко. Залити ревінь тістом.
  • Поставити шарлотку в розігріту духовку, пекти при 180 градусах приблизно 40-45 хвилин. Перші 25 хв. дверцята духовки не відчиняти.
  • Готовність пиріжка перевірити сірником або дерев’яною паличкою.
  • Дістати шарлотку з духовки, трішки охолодити та посипати цукровою пудрою.
  • Порізати на порційні шматочки та подати, прикрасивши листочками свіжої м’яти.

Радимо також приготувати ревеневий квас.

Якщо вам сподобався рецепт ревеневої шарлотки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах – нехай смакує вашим друзям.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора