Шарлотка з ревенем

Чудовий варіант весняної шарлотки із сезонною начинкою – із ревеня. Рецепт тіста та спосіб приготування – традиційні, а соковита ревенева кислинка надає цьому пиріжку неповторного смаку та аромату.


Інгредієнти для шарлотки

5-6 стебел ревеню (200 г)

1 склянка + 4 ст. л. цукру

1 склянка борошна

1 ч. ложка розпушувача для тіста

яйця

щіпка солі

ванілін на кінчику ножа

масло або маргарин для змащування форми

цукрова пудра для посипання.

 

Спробуйте ще приготувати ревеневі кексики.

Як приготувати ревеневу шарлотку

Ревінь очистити від верхньої плівочки, порізати кубиками, засипати 4 ст. л. цукру на 10-15 хв.

Борошно просіяти разом з розпушувачем.

Збити міксером яйця з цукром, дрібкою солі та ваніліном до густої піни. Продовжувати збивати, додаючи по ложці просіяне борошно з розпушувачем не менше 5 хвилин.

Деко або глибоку сковорідку змастити маслом або маргарином. Злегка присипати борошном, зайве струсити.

З ревеню злити утворений сік та викласти шматочки на деко. Залити ревінь тістом.

Поставити шарлотку в розігріту духовку, пекти при 180 градусах приблизно 40-45 хвилин. Перші 25 хв. дверцята духовки не відчиняти.

Готовність пиріжка перевірити сірником або дерев’яною паличкою.

Дістати шарлотку з духовки, трішки охолодити та посипати цукровою пудрою.

Порізати на порційні шматочки та подати, прикрасивши листочками свіжої м’яти.

 

Радимо також приготувати ревеневий квас.

 

Якщо вам сподобався рецепт ревеневої шарлотки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах – нехай смакує вашим друзям.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest4Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook51Print this pageEmail this to someone