Салат з перловкою

Рецепт салату, батьківщиною якого вважається Італія, доступний для кожного з нас. Готується він просто, зі звичних для українців продуктів. Такий салат внесе різноманіття у буденні страви і обов’язково сподобається вам і вашим близьким.


Інгредієнти для страви

1 літра води

1/2 склянки перлової крупи

1/2 склянки волоських горіхів

2 огірки

2 помідори

1 цибулина

пучок свіжого базиліку

спаржева квасоля

пучок петрушки

оливкова олія

сіль.

Як приготувати салат

Перлову крупу перебрати, добре промити і висипати в каструлю.

Залити перлову крупу водою і поставити на плиту, коли вода закипить зменшити вогонь, посолити і варити до готовності. Зерна мають бути м’якими та розсипчастими.

Готову перловку висипати в друшляк і залишити, щоб охолонула, перекласти на тарілку.

Помідори і огірки помити і порізати кубиками. Зелень промити і подрібнити. Цибулю почистити і також дрібно порізати.

Волоські горіхи подрібнити і трішки підсмажити.

Спаржеву квасолю помити, відварити в підсоленій воді, процідити.

В салатницю покласти порізані помідори, спаржу, огірки, цибулю, петрушку, базилік, волоські горіхи і перлової крупи, посолити та акуратно перемішати.

Салат заправити оливковою олією та добре вимішати. Оливкову олію можна замінити соняшниковою.

Салат з перловою крупою варто подавати трішки теплим, кімнатної температури і не бажано довго зберігати, тому готуйте стільки, скільки подужаєте з’їсти за один раз.

Якщо вам сподобався рецепт салату з перловкою, поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook19Print this pageEmail this to someone