Салат з оселедцем та яблуком

Рецепт ситного й незвичного салату з оселедцем та яблуком, який виручить, коли нагрянули несподівані гості, та прикрасить будь-який святковий стіл. Легко готувати, приємно смакувати. Скуштуйте – всім сподобається!

Ingredients

  • 250 грамів оселедця

  • 1 кисле яблуко

  • 1 цибулина

  • 3 курячі яйця

  • 2 картоплини

  • 2 столові ложки сметани або майонезу

  • 2 столові ложки оцту

  • 1 столова ложка солодкої гірчиці

  • мелений чорний перець

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати оселедець у томатному соку. 

Directions

  • Курячі яйця відварити до готовності, покласти в холодну воду на 10 хвилин, почистити, порізати кубиками або натерти на крупній тертці.
  • Картоплю помити, відварити в шкірці до готовності, охолодити, очистити і порізати кубиками.
  • Цибулю почистити, помити, порізати дрібно або півкільцями, покласти в глибоку тарілку і залити оцтом, розведеним навпіл окропом, щоб промаринувалась.
  • Яблуко почистити від шкірки, дістати серединку з насінням і порізати кубиками.
  • Оселедець почистити від шкірки і кісточок та також порізати кубиками.
  • Сметану або майонез перемішати з гірчицею, до утворення однорідного соусу.
  • Картоплю, яблуко, оселедець, мариновану цибулю, яйця добре перемішати і заправити готовим соусом.
  • Поперчити, посолити і посипати подрібненою зеленню.

Рекомендуємо також рецепт оселедцевої закуски “Лінива шуба”.

Якщо вам сподобався рецепт салату з оселедцем і яблуком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора