Салат з капусти і журавлини

Рецепт вітамінного овочевого салату – саме те, що потрібно весною для нашого організму. Капуста містить майже всі поживні речовини, які так необхідні для людини, а в поєднанні з журавлиною це просто скарбниця поживних речовин! Недарма у народі журавлину називають «кислим лікарем».


Інгредієнти для салату

1/2 білокачанної капусти

1 морквина

півсклянки журавлини

1/3 склянки оливкової олії

1/3 склянки лимонного соку

2 зубці часнику

мелений чорний перець

сіль.

 

Рекомендуємо також рецепт салату з капусти з чорносливом та морквою. 

Як приготувати салат з капусти й журавлини

Капусту очистити від зів’ялого та пошкодженого листя, дрібно порізати, покласти у глибоку тарілку і трішки притиснути, щоб стала м’якою, але не пустила сік.

Журавлину промити, просушити, виклавши на паперову серветку чи рушничок.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.

В окремій посудині перемішати оливкову олію, подрібнений або пропущений через прес часник, сіль, перець та лимонний сік. Заправка для салату готова.

До капусти покласти натерту моркву та журавлину, добре перемішати і заправити готовим соусом.

Залишити салат на 5-10 хвилин, щоб настоявся і всі інгредієнти добре поєднались.

Спробуйте ще приготувати квашену капусту з буряком по-грузинськи.

Якщо вам сподобався рецепт салату з капусти і журавлини, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone