«Розумний» тортик

Унікальний торт, який не потребує окремого перемазування кремом. Завдяки особливому складу тіста “крем” під час випікання утворюється сам.

Ingredients

  • 110 г пшеничного борошна

  • 4 яйця

  • 500 мл молока

  • 150 г цукру

  • 125 г вершкового масла

  • 1/2 ч. ложки ванільного цукру

Directions

  • Розділити жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру і ваніліном. Додати розтоплене масло, ще раз збити. Влити молоко, розмішати. Обережно, по 1 ложці, всипати борошно, вимішати лопаткою.
  • Білки збити з рештою цукру у стійку піну. Маленькими порціями ввести білки в тісто. Ще раз обережно вимішати (не збивати).
  • Тісто вилити у змащену маслом форму і випікати в розігрітій духовці на невеликому вогні 40-45 хв.
  • Готовий торт вийняти з духовки, дати схолонути. Можна посипати цукровою пудрою або тертим шоколадом. Розрізати на шматочки.
  • Серединка «розумного» торта залишається вогкою і на вигляд та смак нагадує заварний крем.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора