«Розумний» тортик

Унікальний торт, який не потребує окремого перемазування кремом. Завдяки особливому складу тіста “крем” під час випікання утворюється сам.


Інгредієнти для тортика

110 г пшеничного борошна

4 яйця

500 мл молока

150 г цукру

125 г вершкового масла

1/2 ч. ложки ванільного цукру.

 

Як приготувати «розумний» торт

Розділити жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру і ваніліном. Додати розтоплене масло, ще раз збити. Влити молоко, розмішати. Обережно, по 1 ложці, всипати борошно, вимішати лопаткою.

Білки збити з рештою цукру у стійку піну. Маленькими порціями ввести білки в тісто. Ще раз обережно вимішати (не збивати).

Тісто вилити у змащену маслом форму і випікати в розігрітій духовці на невеликому вогні 40-45 хв.

Готовий торт вийняти з духовки, дати схолонути. Можна посипати цукровою пудрою або тертим шоколадом. Розрізати на шматочки.

Серединка «розумного» торта залишається вогкою і на вигляд та смак нагадує заварний крем.

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone