Пшоняна каша з гарбузом у горщику

Пам’ятаєте славнозвісну бабусину пшоняну кашу з гарбузом? Щоправда, вона готувала її в каструлі, однак запах переповнював усю хату. Згадайте цей приємний смак дитинства, приготуйте цю смачну кашу для себе і діточок. Варіант трішки оновлений, каша запікається в духовці, в глиняних горщиках


Інгредієнти для страви

500 г почищеного гарбуза

300 г пшона

1 л молока

вершкове масло

сіль

цукор, родзинки, курага, чорнослив, цукати – до смаку.

 

Спробуйте також приготувати гречану кашу з грибами в гарбузі 

Як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в горщику

Гарбуз порізати кубиками.

Молоко закип’ятити.

Покласти гарбуз в молоко, варити 5 хвилин.

Додати пшоно, посолити, варити на невеликому вогні під кришкою 10 хвилин.

Перекласти кашу в горщики.

В кожен горщик покласти шматочок масла.

Запікати при температурі 180 градусів, 35 хвилин.

В готову кашу додати цукор і сухофрукти.

 

Рекомендуємо ще рецепт гарбузової каші на молоці в мультиварці.

/column]

 

Якщо вам сподобався рецепт пшоняної каши з гарбузом у горщику, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone