Простий чорничний кекс

Один із найпростіших рецептів ароматної чорничної випічки, яким просто гріх не скористатися у ягідний сезон. Приготування чорничного кексу не вимагає ні особливих продуктів, ні кулінарного вміння. Головне – дотримуватися рецепту, і вже за годину насолоджуватиметеся ароматним шматочком ягідно-бісквітного тіста.

Ingredients

  • 1 скл. чорниць (свіжих або заморожених)

  • 3 яйця

  • 1 скл. цукру

  • 100 г масла або маргарину

  • 200 мл сметани

  • 2 скл. пшеничного борошна

  • 2 ч. ложки розпушувача для тіста

  • цедра половини лимона

  • ваніль на кінчику ножа

  • цукрова пудра для посипання.

Спробуйте також приготувати сирно-чорничну запіканку в мультиварці 

Directions

  • Яйця змішати з цукром та збити міксером у густу піну.
  • Масло (маргарин) розтопити та охолодити, додати до яєчної маси. Туди ж влити сметану та продовжувати збивати на невеликій швидкості.
  • Борошно просіяти, додати розпушувач і перемішати. Поступово додати суху масу до рідкої і ще раз добре перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенції густої домашньої сметани.
  • В останню чергу до тіста додати промиті та перебрані чорниці (якщо заморожені, не розморожувати) і обережно перемішати, щоб розподілилися рівномірно.
  • Форму для кексу змастити будь-яким жиром та присипати борошном. Викласти туди тісто і поставити у розігріту до 180-190 градусів духовку.
  • Випікати приблизно 40 хв. до утворення рум’яної поверхні (перші 20 хв. духовку не відчиняти!).
  • Дістати готовий кекс із духовки, дати трішки схолонути і звільнити від форми. Посипати цукровою пудрою, можна прикрасити свіжими ягідками чорниці та листочками м’яти.

рекомендації

  • За цим же рецептом можна випікати кекс і в мультиварці. Для цього лише варто вибрати режим «випікання» та час 60 хв.

Рекомендуємо ще рецепт американських мафінів з чорницями 

Посмакував рецепт чорничного кексу? Полюбляєте просту випічку з вишуканим смаком? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора