Помідори у власному соку на зиму

Напевно, це один із найкращих рецептів консервованих помідорів, у якому не використовується оцет, а виключно натуральні складники, сіль, цукор та «власні сили» помідорів – їх сік. Завдяки такій 100%-ій натуральності ці консервовані помідорчики не зашкодять навіть дітям.


Інгредієнти для консервованих помідорів 

3 кг помідорів з великою кількістю соку, будь-якої величини та ступеня зрілості

2 кг помідорів зі щільною м’якоттю, однакової величини

2 ст. ложки кам’яної солі (не ​​йодованої!)

2 ст. ложки цукру.

 

Спробуйте ще приготувати мариновані помідори з часником.

Як приготувати помідори у власному соку

2 кг твердих, щільних помідорів без пошкоджень ретельно вимити та просушити.

Ножем зробити надрізи біля плодоніжок. Далі викласти їх у каструлю і залити окропом, щоб помідори повністю були покриті водою. 20 хвилин помідори повинні прогріватися. Якщо ви робите меншу кількість заготовки, якщо вода за 20 хвилин істотно охолола, залити їх ще раз знову окропом, хвилин на 5-8. Дуже важливо, щоб помідори повинні бути гарячими, інакше банки вибухають.

Соковиті помідори ранніх сортів перебрати, помити під проточною водою, вирізати плодоніжки, після чого перекрутити на м’ясорубці або змолоти у блендері. Помідорову масу перелити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Додати сіль і цукор.

Банки вимити, простерилізувати в духовці.

Викладати в сухі гарячі банки гарячі помідори, відразу ж заливати киплячим томатним соком.

Закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкрити грубою щільною тканиною до повного охолодження.

 

Рекомендуємо також переглянути 12 найкращих рецептів консервованих помідорів.

 

Якщо вам сподобався рецепт помідорів у власному соку на зиму, поділіться своїми враженнями у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook60Print this pageEmail this to someone