Помідори у власному соку на зиму. Рецепт консервації по-італійськи

Напевно, це один із найкращих варіантів приготування консервованих томатів, у якому не використовується оцет, а виключно натуральні складники, сіль, цукор та «власні сили» цього овоча – його сік. Завдяки такій 100%-ій натуральності, така страва не зашкодить навіть дітям.

Цією закруткою ви вб’єте одразу двох зайців : у вас завжди на столі смачненькі помідорчики, які підійдуть до будь-якої основної страви, а також смачний та корисний, домашній томатний сік, крім того, можна використовувати і в якості заправки до борщу. 

Як закатати помідори у власному соку

Томати, мабуть, одні з найулюбленіших овочів багатьох, тому існує безліч варіацій їх зберігання. Пропонуємо вам швидкий та практичний варіант приготування такої консервації. На її основі можна робити томатні соуси.

Рецепт надзвичайно легкий, адже не потребує великої кількості інгрідієнтів. За бажанням можете додати ваші улюблені спеції.

Інгредієнти для закрутки

  • 3 кг помідорів з великою кількістю соку, будь-якої величини та ступеня зрілості

  • 2 кг помідорів зі щільною м’якоттю, однакової величини

  • 2 ст. ложки кам’яної солі (не ​​йодованої!)

  • 2 ст. ложки цукру.

Спробуйте ще приготувати мариновані помідори з часником.

Приготування консервованих помідорів:

  • Приготування твердих, щільних помідорів
  • 2 кг твердих, щільних помідорів без пошкоджень ретельно вимити та просушити.
  • Ножем зробити надрізи біля плодоніжок.
  • Далі викласти їх у каструлю і залити окропом, щоб вони повністю були покриті водою, і залишити на 20 хвилин прогріватися.
  • Якщо ви робите меншу кількість заготовки, якщо вода за 20 хвилин істотно охолола, залити їх ще раз знову окропом, хвилин на 5-8.
  •   Дуже важливо, овочі повинні бути гарячими, інакше банки вибухають.
  • Приготування ранніх сортів
  • Соковиті томати ранніх сортів перебрати, помити під проточною водою, вирізати плодоніжки, після чого перекрутити на м’ясорубці або змолоти у блендері.
  • Помідорову масу перелити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Додати сіль і цукор.
  • Банки вимити, простерилізувати в духовці.
  • Викладати в сухі гарячі банки гарячі плоди, відразу ж заливати киплячим томатним соком.
  • Закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкрити грубою щільною тканиною до повного охолодження.

Такі помідори чудово слугуватимуть взимку для приготування борщу, овочевого рагу, томатних супів. Такий рецепт готується без стерилізації, тим самим заощадить ваш час. По бажанню можете додати спеції, зелень петрушки чи подрібнені зубці часнику. Для того, щоб не заважало насіння з томатів, перетріть масу через сито.

Рекомендуємо також переглянути 12 найкращих рецептів консервованих помідорів.

Якщо вам сподобався рецепт помідорів у власному соку на зиму, поділіться своїми враженнями у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора