Пісочне печиво з родзинками та кунжутом

Рецепт пісочного печива зі смачними додатками – родзинками та кунжутом – не залишить вас байдужими, якщо ви приготуєте його хоча б раз. Воно чудово смакує ще теплим і може досить довго зберігатися у закритій ємності, не втрачаючи своїх смакових властивостей. Якщо, звісно, вам буде що зберігати. Тож не пошкодуйте часу, влаштуйте своїм домашнім кунжутно-родзинкове свято.

Інгредієнти для печива

Спробуйте ще приготувати різдвяне імбирне печиво на ялинку.

Як приготувати печиво з родзинками та кунжутом

  • М’яке масло або маргарин ретельно перетерти з цукром та ванільним цукром, відправимо в цукор з ваніллю.
  • Додати майонез, борошно, замісити тісто.
  • Всипати перебрані, помиті та висушені родзинки, добре вимісити тісто руками.
  • Тісто скачати в ковбаски, порізати на однакові шматочки величиною з волоський горіх. Кожну кульку вмокнути однією стороною в кунжутне насіння, легенько сплюснути і покласти на застелене пергаментом деко кунжутною посипкою догори.  Відстань між коржиками має бути не менше 2-х сантиметрів.
  • Випікати печиво у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25.
  • Готове печиво дістати з духовки, повністю охолодити.
  • Подати до чаю чи кави. Решту печива покласти в ємність, яка щільно закривається. Так воно може зберігатися близько 5 днів.

Рекомендуємо також рецепт розсипчастого печива на кефірі з родзинками.

Якщо вам сподобався рецепт пісочного печива з родзинками та кунжутом, якщо ви готуєте подібне, але з іншими додатками, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора