Пісний капусняк із сушеними грибами

Пісні страви можуть бути оригінальними, смачними і легкими в приготуванні. Існує величезна кількість рецептів приготування капусняку, його готують як зі свіжої, так із квашеної капусти. Пропонуємо вам приготувати пісний капусняк із сушеними грибами.


Інгредієнти для капусняку

1 кілограм свіжої або квашеної капусти

1 велика морквина

2-3 цибулини

4 зубці часнику

50 грамів томатної пасти

півсклянки сушених грибів

лавровий лист

перець горошком

сіль.

 

Спробуйте ще приготувати борщ-капусняк на копчених реберцях. 

Як приготувати капусняк

Капусту помити і дрібно нашаткувати, а якщо використовується квашена, то трішки віджати і промити.

Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.

Цибулю почистити і дрібно порізати.

Каструлю або з товстим дном або чавунний казанок поставити на вогонь, додати трішки олії і покласти цибулю і моркву, зажарити до золотистого кольору, постійно помішуючи, додати томатну пасту.

Зубці часнику почистити, подрібнити і додати в каструлю, добре перемішати.

Капусту покласти в каструлю до смажених овочів в томатній пасті, залити водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок, добре все вимішати.

Накрити кришкою і поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180º.

Зменшити температуру до 120º і готувати капусняк ще 90 хвилин.

За 20 хвилин до готовності додати в капусняк сушені гриби, попередньо замочені і промиті.

Капусняк подавати до столу гарячим, за бажанням посипати подрібненою зеленню.

 

Рекомендуємо також рецепт чернігівського борщу на сушених грушках. 

Якщо вам сподобався рецепт пісного капусняку з сушеними грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone