Печиво «Хрустики»
Рецепт простого ароматного, смаженого на олії печива із бабусиного записника. Пам’ятаєте часи, коли в магазинах і близько не було такого вибору кондитерських смаколиків, як сьогодні? Тоді майже всі солодощі творили на домашніх кухнях. І головною умовою приготування була доступність продуктів. Хрустиків зазвичай насмажували величезну гору, щоб вистачило на велику родину. І зміталися вони буквально за один вечір. Бо усім було відомо, що найкраще вони смакують ще теплими.
Інгредієнти для печива
300 г борошна
6 жовтків
2 ст. ложки цукру
3 ст. ложки сметани
2 ст. ложки вершкового масла
1 ст. ложка горілки або коньяку
щіпка солі
ванільний цукор на кінчику ножа
соняшникова олія для смаження
цукрова пудра для посипання.
Радимо також рецепт сирних пампушок у фритюрі
Як приготувати хрустики
- Жовтки прозтерти з цукром, додати розм’якшене масло, сметану, горілку або коньяк. По одній ложці додавати і вимішувати спочатку ложкою, а коли загусне – руками.
- Замісити тісто і побити його дерев’яною качалкою.
- Розкачати тісто в якомога тонший пласт і нарізати смужками. Кожну смужку прорізати в середині і протягнути один кінець.
- У глибоку пательню налити достатньо соняшникової олії (приблизно на два пальці від дна).
- Перед випічкою перевірити температуру фритюру, поклавши в нього шматочок тіста – якщо він швидко зарум’янився і сплив, можна приступати до смаження хрустиків.
- Викладати хрустики в олію нещільно, щоб вільно плавали.
- Смажити в гарячій олії до бронзового кольору.
- Вийняти, викласти на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру, щедро посипати цукровою пудрою з усіх боків.
Спробуйте ще приготувати печиво “Сирні вузлики”.
Готували печиво «Хрустики» за цим рецептом? Чи маєте у записнику кращий? Поділіться своїм досвідом у коментарях.