Оселедець у медово-гірчичному соусі

Любителі усього рибно-пікантного, ковтайте слину – цей рецепт для вас! Такого ніжного і водночас гостренького оселедця ви ще не куштували. Чи варто розповідати про те, як чудово він ідеально поєднується з картопляним пюре або чорним хлібчиком? А ще це просто ідеальна закуска до хорошої чарочки у дружній компанії. Тож готуйте і на завтра кличте друзів.


Інгредієнти для закуски з оселедця

500 г філе оселедця

2 жовтки

200 мл соняшникової олії

2 ст. ложки діжонської гірчиці з цілими зернами

1 ст. ложка меду

1 цибулина

сік одного лимона

сіль, перець на смак.

 

Приготуйте ще закуску із оселедеця з яблуком.

Як приготувати оселедець у гірчично-медовому соусі

Оселедець промити, випатрати, почистити, зняти шкірку, видалити кісточки (якщо є ікра чи молока – не викидати, а використати разом з філе). Філе порізати невеликими шматочками.

Приготувати соус. Жовтки збити міксером або віничком до густої білої піни. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію, додати мед, оцет і гірчицю, порізану чвертькільцями цибулину, посолити, поперчити на смак і добре вимішати.

У посудину з соусом покласти шматочки оселедця, обережно перемішати, щоб соус огорнув кожен шматочок.  Перекласти в банку, залити соусом, щільно закрутити. Поставити у холодильник на добу.

Подавати до гарнірів або як самостійну закуску.

Готову закуску з оселедця можна зберігати у холодильнику не довше трьох діб.

 

Спробуйте також приготувати оселедець у томатному соусі.

 

Якщо вам посмакував рецепт оселедця у медово-гірчичному соусі, прокоментуйте його на сайті.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone