Наливка з ягід «Асорті»

Вона не тільки неймовірно смачна, а й надзвичайно корисна. Таку наливку можна вважати ліками і для тіла, і для душі. Рецепт приготування наливки дуже простий.

Інгредієнти для ягідної наливки

  • по 1 кг різних ягід

  • по 500 г цукру

  • по 1 л горілки

Рекомендуємо також приготувати домашню полуничну наливку.

Як приготувати наливку "Асорті"

  • Влітку, у міру дозрівання ягід, у скляний бутель по черзі насипати спочатку 1 кг полуниці, пересипавши ягоду 500 г цукру.
  • Коли з’являться абрикоси, у цей самий бутель насипати 1 кг абрикосів і зверху 500 г цукру, потім поступово малину, вишні, смородину, пересипаючи кожен раз цукром.
  • Спочатку бутель з ягодами ставити на сонце, закривши шийку марлею.
  • Після засипання останнього сорту ягід бутель тримати на сонці ще 2 тижні.
  • Потім залити горілкою з розрахунку 1 л на 1 кг ягід, щільно закупорити і поставити на 1 місяць в холодне місце.
  • Потім процідити, розлити в пляшки, закупорити. Подавати наливку до столу можна через 3–4 місяці.

Скуштуйте також спотикач.

Якщо вам сподобався рецепт ягідної наливки, поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора