Наливка «No problem»

За цим універсальним рецептом наливки можна приготувати відразу кілька видів напоїв. Вони виходять неміцними, жіночими.


Інгредієнти для наливки

На трилітрову банку 2 кг вишень (або малини, або смородини, або винограду, можна заморожені)

800 г цукру

1 скл. води.

 

Радимо спробувати приготувати запашну трояндову наливку.

Як приготувати наливку «No problem»

Вишні вимити, можна видалити кісточки (вони надають легкий специфічний аромат), засипати в банку, поступово пересипаючи цукром, додати воду.

Заповнювати не доверху: вишня буде бродити і підніматися. Потім розім’яти вишні скалкою або товкачем, одягнути на банку тонку медичну гумову рукавичку, закріпивши її гумкою. Рукавичку попередньо проколоти в одному місці тонкою голкою.

Поставити банку в тепле місце (на сонячне вікно). Скоро рукавичка наповниться повітрям, а коли опаде – наливка готова.

Профільтрувати через марлю, дати відстоятися 1–2 дні. Потім профільтруватиї ще раз і розлити у пляшки. Настояти ще 1–2 місяці.

Із вишень, що залишилися, можна приготувати солодке вино. У ту ж 3-літрову банку з вишнями залити 30%-ний цукровий сироп (1,5 л води і 500 г цукру довести до кипіння і охолодити).

Одягнути на банку рукавичку і чекати закінчення бродіння. Вино теж потрібно фільтрувати через марлю.

 

Скуштуйте також домашню полуничну наливку.

 

Якщо вам сподобався рецепт наливки «No problem», поділіться ним у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook1Print this pageEmail this to someone