Морквяний кекс у хлібопічці

Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом.

Інгредієнти для кексу

  • 1 склянка борошна

  • 1 склянка дрібно натертої моркви

  • 1/2 склянки родзинок

  • неповна склянка цукру

  • 150 грамів маргарину

  • 3 курячі яйця

  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста

  • 1/2 чайної ложки соди

  • кориця

  • мускатний горіх

  • цедра лимона.

Спробуйте ще приготувати вишневий пиріг у хлібопічці.

Як приготувати морквяний кекс

  • Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури.
  • Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік.
  • Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку.
  • Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати.
  • Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати.
  • Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати.
  • З хлібопічки вийняти лопатку для перемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто.
  • Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному).
  • Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.

Рекомендуємо також рецепт мармурового кексу на кефірі у мультиварці.

Сподобався рецепт морквяного кексу в хлібопічці? Будь ласка, поділіться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора