Морквяний кекс у хлібопічці

Смачний, ситний і вітамінний морквяний кекс можна без проблем приготувати у хлібопічці. Точніше, вона готує а ви чекаєте, коли можна буде поласувати смачненьким. Тому не полінуйтесь і спечіть морквяний кекс за нашим рецептом.


Інгредієнти для кексу

1 склянка борошна

1 склянка дрібно натертої моркви

1/2 склянки родзинок

неповна склянка цукру

150 грамів маргарину

3 курячі яйця

1 чайна ложка розпушувача для тіста

1/2 чайної ложки соди

кориця

мускатний горіх

цедра лимона.

 

Спробуйте ще приготувати вишневий пиріг у хлібопічці.

Як приготувати морквяний кекс

Маргарин порізати шматочками, розтопити на маленькому вогні постійно помішуючи, зняти з плити і залишити, щоб охолонув до кімнатної температури.

Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Якщо морква дуже соковита, трішки віджати сік.

Родзинки залити теплою водою і залишити на 15 хвилин, злити воду і викласти сухофрукти на рушничок чи серветку.

Курячі яйця ретельно перетерти з цукром, додати дрібно потерту моркву, лимонну цедру, родзинки і розтоплений температури маргарин. Все ретельно вимішати.

Просіяти борошно і додати до готової суміші разом з розпушувачем для печива та содою, ретельно вимішати.

Додати корицю, мускатний горіх та ще раз перемішати.

З хлібопічки вийняти лопатку для перемішування, змазати форму олією і вилити готове тісто.

Обрати режим «тільки випікання» на 1 годину (у різних моделях цей режим може називатись по-різному).

Готовий кекс можна полити шоколадною глазур’ю або притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і ягодами.

Рекомендуємо також рецепт мармурового кексу на кефірі у мультиварці.

Сподобався рецепт морквяного кексу в хлібопічці? Будь ласка, поділіться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook19Print this pageEmail this to someone