Літні сендвічі: запорука смачного перекусу

Хто з нас не любить смачненький сендвіч? Напевно, такий перекус смакує усім! От тільки влітку такі бутерброди мають бути не лише смачними, а й поживними і корисними. Навіть найбільшим прихильникам такої їжі можуть набриднути традиційні начинки. Пропонуємо вам бутерброди, які змінять смак літа.

Літо — час, коли потрібно відпочивати біля річки, озера чи моря. І кожного разу, йдучи до води, розуміємо: голод-супутник настигне кожного. Тому вже вдома починаємо готувати собі перекус. І бутерброди у цьому плані – найвигідніший варіант, адже це швидко і смачно. Пропонуємо рецепти-фаворити серед літніх сендвічів, які ви можете приготувати до свого наступного літнього відпочинку.


pomidori-vitchina-ta-sir

Влітку потрібно набратися вітамінів. Один із найулюбленіших літніх овочів — помідор. Нині саме пік сезону, тому потрібно взяти з помідорів максимум користі. Змажте маслом підсмажений тост, посоліть, поперчіть. Тонко нарізані помідори покладіть на тост, зверху посипте дрібкою цукру. Це проявить природню солодкість помідора. Додайте тоненько нарізані вітчину та сир твердих сортів.

z-baklazhanami-i-pomidorami1

Є й інші можливості проявити усю гру смаків цього овоча. У тандемі з баклажанами, листям ромену та огірками помідори розкриютьсяще краще. Баклажани попередньо потрібно обсмажити на оливковій олії. До речі, цей рецепт сендвіча прийшов до нас з Іраку.

Спробуйте приготувати: баклажанний салат з помідорами та сиром

avokado-bekon-ta-yajtse1

А от каліфорнійський сендвіч можна зробити з авокадо, беконом та вареним яйцем. Усе це потрібно щедро полити гострим соусом. Смакуючи таким сендвічем, можна подумки перенестись до самобутньої Каліфорнії.

z-ovochami-gril

Яке літо без барбеккю? Кожен влітку любить посмажити м’ясо, рибу та овочі. Овочі-гриль можна покласти й на бутерброд. Найкраще підсмажувати цукіні, баклажан і, знову ж таки, помідори. Усе це потрібно щедро змастити сумішшю оливкової олії та зернами гірчиці.

Ще один бутерброд-барбеккю родом із Алабами. Смажене куряче філе в парі з майонезом на основі білого соусу і свіжого кропу.

з крабовим маслом

Якщо вам навіть у бутербродах хочеться екзотики, можете використати улюблене серед багатьох, але порівняно дороге, крабове м’ясо. Ракоподібні надзвичайно смачні у смаженому вигляді. Покладіть крабове м’ясо на хрустку свіжу капусту і гострий коктейльний соус. Ще сюди пасуватиме грибний соус з дрібкою сушеного перцю чилі.

sendvich-z-lososem1

Якщо шукаєте дещо економічно вигідніший, але в той же час екзотичний варіант, покладіть на підсмажений білий тост філе лосося, попередньо замаринованого в оливковій олії та лимонному соці. Тост змажте вершковим маслом, а філе зверху посипте дрібкою цукру, тоді смак риби розкриється краще.

Смачні бутерброди часто заміняють нам цілі прийоми їжі. Головне при цьому не забувати, що бутерброд – все ж таки крайній варіант у раціоні. Але якщо готувати бутерброди із сезонних продуктів, тоді вони подарують і оригінальний смак, і користь для організму.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора