Квасоля тушкована в томатному соусі

Для любителів овочевих страв пропонуємо ще один цікавий рецепт ситного пісного обіду.  У квасолі міститься близько 22% білків, які за складом дуже подібні до білків м’яса, 1,7% жирів і 54% вуглеводів. Приготуйте тушковану квасолю в томатному соусі, якщо ви постите, або просто вирішили відмовитись від м’ясних страв.


Інгредієнти для страви

250 грамів квасолі

400 мілілітрів консервованих помідорів без шкірки

1 цибулина

2 зубці часнику

пучок зелені

мелений чорний перець

сіль

оливкова олія.

 

Спробуйте ще приготувати “копчену” квасолю.

Як приготувати тушковану квасолю

Квасолю перебрати, промити і залити водою, залишити її на ніч. Наступного дня промити, залити свіжою водою і відварити до готовності.

Цибулю почистити, помити і порізати або кубиками або тоненькими півкільцями.

На сковорідку влити оливкову олію, розігріти і підсмажити цибулю до золотистого кольору.

Свіжу зелень помити, просушити і дрібно порізати.

Консервовані помідори розім’яти за допомогою виделки і влити в сковорідку до смаженої цибулі, додати подрібнену зелень, посолити, поперчити і перемішати. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до загустіння.

Коли соус стане густим, додати варену квасолю, подрібнений або пропущений через прес часник і добре перемішати.

Страва готова, смачного!

 

Рекомендуємо також рецепт квасолі з грибами по-верховинськи.

Якщо вам сподобався рецепт квасолі тушкованої в томатному соусі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook42Print this pageEmail this to someone