Найпростіше тісто на круасани

Пропонуємо рецепт дуже простого листкового дріжджового тіста для круасанів. Перевага цієї випічки в тому, що вона довго залишається свіжою. Спечені і охолоджені круасани можна акуратно скласти в кульок і заморозити. При потребі – розморозити при кімнатній температурі на решітці, вони будуть, мов щойно спечені. А начинку можна використовувати будь яку, від свіжих ягід до варення.


Інгредієнти для круасанів

50 г пресованих дріжджів

200 г молока

200 г маргарину

1 яйце

1 ст. ложка цукру

3 скл. борошна

ванілін.

 

Спробуйте ще приготувати французький лимонний кекс 

Як приготувати круасани

Дріжджі розвести у теплому молоці.

Додати 5 столових ложок борошна, розмішати і поставити на 30-40 хв. у тепле місце, щоб на поверхні з’явилися бульбашки.

Додати потертий на грубій тертці охолоджений маргарин, усі інші інгредієнти і швидко замісити тісто, щоб часточки маргарину не розтанули.

Тісто поставити на 2 години в холодильник (можна залишити на ніч).

З тіста зробити кульки, розкатати колом, розрізати трикутниками.

У кожен трикутник покласти начинку, загорнути від більшого краю до гострого.

Розкласти на змащене олією деко, дати “відпочити” 10 хвилин, щоб вироби підійшли.

Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин, далі вогонь збавити до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.

 

Рекомендуємо також рецепт печива із листкового тіста.

 

Якщо вам сподобався рецепт круасанів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest11Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone