«Копчена» скумбрія у домашніх умовах

Якщо ви не байдужі до рибних страв, то неодмінно полюбляєте копчену рибку. І також добре знаєте, що куплена жирна тушка скумбрії у копченому вигляді смакує чи не найкраще. Ще б знати, у яких умовах вона коптилася, транспортувалася та зберігалася… Тільки приготована власними руками риба може гарантувати її стовідсоткову якість! Тож зберігайте рецепт.


Інгредієнти для домашнього «копчення» скумбрії

2-3 свіжоморожені скумбрії

1 літр води

3 столові ложки солі

1,5 ст. ложки цукру

2 жмені сухого цибулиння

3 пакетики чорного чаю

4-5 горошин чорного перцю

0,5 ч. ложки зерен коріандру

1-2 лаврових листки.

 

Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.

Як приготувати «копчену» скумбрію в домашніх умовах 

Почистити рибини: відрізати голови, розрізати черевце і добре вичистити нутрощі, видалити чорну плівку зі стінок черевця, ретельно промити.

Воду (1 літр) поставити на вогонь та довести до кипіння. Цибулиння промити та покласти в окріп. Поварити на помірному вогні 10 хвилин, зняти з вогню. Дати настоятися 10 хвилин, процідити.

Заварити пакетики чаю в 150 мл окропу.

У процідженому відварі цибулиння розчинити сіль, цукор, додати заварений чай, перець, коріандр і лавровий лист, ще раз довести все до кипіння, закрити кришкою і повністю охолодити.

Охолодженим розсолом залити почищену скумбрію так, щоб він повністю покривав рибини (на цьому етапі у розсіл за бажанням можна додати 1 ч. ложку «рідкого диму»).

Винести в прохолодне місце і залишити на три доби.

Готову «копчену» скумбрію дістати з розсолу, підвісити за хвостик години на три, щоб повністю стекла рідина і підсохла шкірка.

Сухі рибини змастити олією та порізати на порційні шматочки.

 

Рекомендуємо також рецепт домашньої соленої скумбрії. 

 

Якщо вам сподобався рецепт “копченої” скумбрії по-домашньому, будь ласка, опишіть свої враження від страви в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone