«Копчена» скумбрія у домашніх умовах

Якщо ви не байдужі до рибних страв, то неодмінно полюбляєте копчену рибку. І також добре знаєте, що куплена жирна тушка скумбрії у копченому вигляді смакує чи не найкраще. Ще б знати, у яких умовах вона коптилася, транспортувалася та зберігалася… Тільки приготована власними руками риба може гарантувати її стовідсоткову якість! Тож зберігайте рецепт.

Ingredients

  • 2-3 свіжоморожені скумбрії

  • 1 літр води

  • 3 столові ложки солі

  • 1,5 ст. ложки цукру

  • 2 жмені сухого цибулиння

  • 3 пакетики чорного чаю

  • 4-5 горошин чорного перцю

  • 0,5 ч. ложки зерен коріандру

  • 1-2 лаврових листки.

Спробуйте ще приготувати скумбрію, запечену в банці.

Directions

  • Почистити рибини: відрізати голови, розрізати черевце і добре вичистити нутрощі, видалити чорну плівку зі стінок черевця, ретельно промити.
  • Воду (1 літр) поставити на вогонь та довести до кипіння. Цибулиння промити та покласти в окріп. Поварити на помірному вогні 10 хвилин, зняти з вогню. Дати настоятися 10 хвилин, процідити.
  • Заварити пакетики чаю в 150 мл окропу.
  • У процідженому відварі цибулиння розчинити сіль, цукор, додати заварений чай, перець, коріандр і лавровий лист, ще раз довести все до кипіння, закрити кришкою і повністю охолодити.
  • Охолодженим розсолом залити почищену скумбрію так, щоб він повністю покривав рибини (на цьому етапі у розсіл за бажанням можна додати 1 ч. ложку «рідкого диму»).
  • Винести в прохолодне місце і залишити на три доби.
  • Готову «копчену» скумбрію дістати з розсолу, підвісити за хвостик години на три, щоб повністю стекла рідина і підсохла шкірка.
  • Сухі рибини змастити олією та порізати на порційні шматочки.

Рекомендуємо також рецепт домашньої соленої скумбрії. 

Якщо вам сподобався рецепт “копченої” скумбрії по-домашньому, будь ласка, опишіть свої враження від страви в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора