Картопля, фарширована м’ясом, у мультиварці

Фарширована картопля – це відмінний варіант страви, якщо ви хочете швидко та легко зготувати ситний обід. Адже рецепт фаршированої картоплі дуже простий в приготуванні, а сама страва надзвичайно смачна. Вона здатна не лише добре втамувати ваш апетит, але й підняти вам настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!

Фарширована картопля – це дуже смачна та апетитна страва, один вигляд якої спокушає всіх, хто полюбляє картопляні страви, особливо якщо ще й начинку приготовано з ваших улюблених продуктів.

Їсти.com.ua проплнує вам дуже вдалий рецепт фаршитованої картоплі, яку можна готувати в мультиварці, оскільки картопля в ній мліє, а не кипить. Тому не розварюється, а залишається ціленькою. Приготування такої страви вимагає кухарського досвіду хіба на етапі підготовки самих картоплин для фарширування. Однак, потренувавшись, після кількох отворів, ви зрозумієте, що зробити це не так вже й складно.


Інгредієнти для фаршированої картоплі

1 кг картоплі

400 г свинячо-яловичого фаршу

2 цибулини

2 морквини

2 ст. ложки томатної пасти

3 ст. ложки сметани

4-5 зубців часнику

соняшникова олія для смаження

cіль, чорний мелений перець, лавровий лист до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт картопляної бабки з фаршем у мультиварці.

Як приготувати фаршировану картоплю в мультиварці

Підготувати начинку для картоплі. Одну цибулину порізати дрібними кубиками, підсмажити в невеликій кількості соняшникової олії на середньому вогні.

Одну морквину потерти на грубій тертці, додати до цибулі, потушкувати під кришкою 10-15 хв. до м’якості.

Додати підсмажені овочі до м’ясного фаршу, посолити, поперчити, добре вимішати.

Підготувати картоплю. Очистити її від шкірки, зрізати з картоплі шапочки і з допомогою чайної ложечки чи ножа вишкрябати серединку. У ці порожнини покласти фарш.

Приготувати соус. Моркву і цибулю підготувати так само, як на начинку і підсмажити просто в мультиварці на режимі «випікання» або «смаження». Коли овочі стануть м’якими, посолити поперчити на смак, додати подрібнений часник, сметану та томатну пасту, перемішати і довести до кипіння.

Покласти в мультикаструлю нафаршировану картоплю отворами догори. Долити води стільки, щоб рідина доходила до половини шару картоплі.

Обрати режим «тушкування», час 60 хв.

Після звукового сигналу про завершення приготування мультиварку відкрити, викласти картоплю порційно на тарілку, полити соусом, у якому вона тушкувалася, можна подати додатково сметану.

 

Спробуйте ще приготувати картоплю у пакеті для запікання.

 

Якщо ви – щасливий власник мультиварки і вам сподобався рецепт фаршированої картоплі, будь ласка, поділіться своїми враженнями у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone