Холодний томатний суп гаспачо із сухариками

Поки за вікном ще гаряче, а свіжі овочі є доступними, якраз доречно приготувати гаспачо – холодний томатний суп. В Іспанії його відносять до напоїв і тому гаспачо можуть подавати до столу не тільки в тарілці, а й у склянці. Основний момент – окремо в тарілочці поставити сухарики, які чудово смакують з освіжаючим супом


Інгредієнти для супу

500 г помідорів

300 г болгарського перцю

300 г свіжих огірків

1 цибулина

2 зубки часнику

100 мл оливкової олії

½ лимона

сіль, перець, зелень.

Для сухариків:

½ батона

2 ст. ложки оливкової олії

сіль, перець, паприка – до смаку.

 

Рекомендуємо також приготувати суп-пюре з білих грибів

Як приготувати суп гаспачо

Помідори і огірки помити, очистити від шкірки, порізати на шматочки.

Болгарський перець помити, почистити, разом з цибулею і часником, подрібнити.

Овочі збити в блендері. Додати лимонний сік і ще раз збити.

Посолити, поперчити, додати оливкову олію.

Знову збити все блендером і викласти в каструлю.

Батон порізати середніми кубиками, викласти в миску, полити оливковою олією, посипати спеціями.

Поставити сухарі в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.

Гаспачо поставити в холодильник на 2 години.

Подавати суп з подрібненою зеленню і сухариками.

 

Спробуйте також приготувати томатний суп з рисом і фрикадельками

Якщо вам сподобався рецепт холодного томатного супу гаспачо із сухариками, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook19Print this pageEmail this to someone