Hemingway Special – дайкірі Гемінґвея.

Ернест Гемінґвей  – відомий американський письменник XX століття, довгий час проживав на Кубі. Куба – це острів різноманітних коктейлів. Ернест часто любив заходити вранці в один місцевий бар в столиці Гавана під назвою «Флорідіта» (Floridita).  Довго сидів, розмірковуючи над  новими ідеями своїх творінь, та замовляв свій улюблений коктейль – «Папа-Доблес» подвійний дайкірі.

Він так і говорив, про свій  улюблений коктейль:  «…мій дайкірі у Флорідіте». Сьогодні, заклад «Флорідіта» – це культове місце на Кубі для туристів. За барною стійкою вас зустрічає бронзовий   Ернест Міллер Гемінґвей з усмішкою на лиці.  Біля письменника завжди стоїть його улюблений коктейль – подвійний дайкірі.  Тому, будучи на відпочинку або у справах на Кубі, завітайте  обов’язково у цей культовий заклад.

 

Історія та легенда створення коктейлю.

Приблизно в 1932 році в барі «Флорідіта» Ернесту запропонували класичний дайкірі, він його спробував та сказав: «Це  звісно добре, але я віддаю перевагу без цукру, та з подвійним ромом». Спеціально для письменника, був створений новий коктейль «Hemingway Daquiri», без цукру  з сиропом «Marashino» та лаймом, адже Гемінґвей  хворів діабетом.  Пізніше почали додавати грейпфрутовий сік,  тому остаточна назва цього коктейлю –  «Hemingway Special» (Гемінґвей особливий).

На  даний час  Hemingway Special – входить в список офіційних коктейлів Міжнародної класифікації барменів (IBA),   в категорію – сучасна класика, класифікація – коктейль на весь день  (All day cocktail).

Ну а тепер рецепт «дайкірі – Гемінґвея» / Hemingway Special :

125 мл – світлого рому (подвійна порція)

50 мл –  соку лайма

100 мл – грейпфрутового соку

6 – капель сиропу Marashino

+ багато подрібненого льоду.

Автор матеріалу: Олександр Ковальчук

Теги:
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора