Грушеве варення з маком

Доки пора заготівлі продуктів на зиму у розпалі, пропонуємо актуальний і оригінальний рецепт дещо незвичного, але дуже гарного на вигляд і смачного варення. Зрештою, це готова начинка до булочок, круасанів, млинців


Інгредієнти для варення

0,6 кг груш

250 г цукру

½ лимона

2 ст. ложки маку

1 п. ванільного цукру

 

Рекомендуємо також рецепт апельсинового джему із кабачків

Як приготувати грушеве варення з маком

Груші помити, розрізати навпіл, очистити від серцевини, порізати кубиками і скласти в каструлю.

З лимона вичавити сік, полити ним груші, додати цукор. Лишити на ніч.

Мак обсмажити в сухій сковорідці, постійно помішуючи.

Поставити каструлю з грушами на вогонь, довести до кипіння і варити ще 15 хвилин.

Додати мак і ванільний цукор, проварити ще 15 хвилин.

Розлити у стерильні банки і закатати.

 

Спробуйте також приготувати апельсинове варення в хлібопічці

 

 

Якщо вам сподобався рецепт грушевого варення з маком, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook12Print this pageEmail this to someone