Рецепт грибного супу з плавленим сирком | Юшка з шампіньйонів
Як приготувати сирну юшку з шампіньйонів? Пропонуємо рецепт грибного супу з плавленим сирком. Інгредієнти, які знадобляться: гриби(печериці), плавлений сирок, картопля, морква, цибуля, свинний бочок та спеції.
Грибний суп – серйозний конкурент м’ясному. Він значно ароматнішій і не менш поживний. Саме плавлений сирок надає цьому супчику ніжного вершкового смаку. Звісно ж, найкраще смакуватиме з лісовими грибами, особливо з білими. Проте й печериці в цьому рецепті розкриваються просто чудово.
Спробуйте, грибний суп з сухариками і сиром з пліснявою.
Як приготувати грибний суп з плавленим сиром
Такий ніжний та ароматний суп, ви можете зварити як на звичайний обід, так і на святковий стіл. Гриби можуть будь-які: сушені, заморожені, печериці, лисички, білі, головне – їстівні. Для ситнішої страви, можна варити суп на м’ясному бульйоні, а для ароматнішої – варіть гриби не менше 30 хвилин. Подавати грибну юшку з свіжою зеленню та сухариками. Або подати окремо вершковий, сметанний чи часниковий соуси.
Спробуйте, рецепти зимових супів: Цибулевий, Айнтопф, Гуляш, Солянка.
Інгредієнти для грибного супу
- На 3 л води:
200 г грибів (лісових або печериць)
2 плавлені сирки
100 свинячого бочка
1 цибулина
1 морквина
4 картоплини
сіль, перець, зелень, лавровий лист на смак.
Перегляньте також рецепт супу-пюре з білих грибів.
Як приготувати суп з грибами та плавленим сирком
- Лісові гриби попередньо відварити в підсоленій воді.
- Воду на суп закип’ятити і покласти туди порізану картоплю та лавровий листок.
- Свинячий бочок порізати кубиками і обсмажити на пательні.
- До сала покласти дрібно порізану цибулю і натерту на грубій тертці морквину.
- Коли овочі трішки підсмажаться і пом’якшають, додати відварені порізані лісові гриби або сирі печериці. Посолити, поперчити.
- Коли з пательні випарується рідина, викласти всю засмажку в каструлю з картоплею. Варити на мінімальному вогні 10-15 хв.
- Плавлені сирки потерти на грубу тертку і додати до супу. Коли закипить, додати зелень і вимкнути вогонь.
- Подавати з грінками або сухариками.
Секрети та правила приготування ідеального супу – читайте тут.
Для того, щоб знизити калорійність, гриби обсмажувати не потрібно. Щоб сир було зручніше натирати, поставте його заздалегідь в морозильну камеру. Головне не замочуйте гриби у воді, вони вберуть вологу, і втратять свій смак, що точно не потрібно. Якщо готуєте для подачі на святковий стіл, моркву поріжте кільцями або кубиками, а гриби великими шматками.
Якщо ви хочете приготувати грибний крем-суп, то з допомогою блендера або комбайна перетворіть його в пюре, заздалегідь зливши частину рідини, під час збивання додаємо поступово сир.
Незнаєте що приготувати на обід? Пропонуємо прості рецепти за 30 хвилин.
Припав до смаку рецепт грибного супу з плавленими сирками? Можливо, ви маєте свій, ще цікавіший? Розкажіть про це в коментарях. Нам важливо знати вашу думку.