Домашня кілька в томаті

Колись, у радянські часи, рибні консерви вартували буквально копійки і користувались неабиякою популярністю. Нині ж “Сардини в олії” чи “Бички в томаті” і коштують недешево, і якість мають не високу. Пропонуємо приготувати домашню кільку в томаті з натуральних продуктів за нашим рецептом – і дешево, і смачно!


Інгредієнти для кільки в томаті

500 грамів свіжої або замороженої кільки

300 мілілітрів томатного соку

1 морквина

1 цибулина

1 столова ложка цукру

1 столова ложка борошна

духмяний перець

чорний перець горошком

лавровий лист

сіль

олія.

 

Спробуйте ще приготувати дрібну рибку, як із консерви. 

Як приготувати кільку в томаті

Кільку розморозити, почистити від нутрощів, відрізати голову, промити і підсушити паперовим рушничком.

Цибулю почистити, промити під водою і дрібно порізати, покласти в розігріту сковорідку. Смажити на олії, постійно помішуючи.

Моркву почистити, помити і натерти на грубій тертці, додати в сковорідку до цибулі, ретельно перемішати.

Коли овочі трішки протушкуються, додати до них кільку, перемішати.

Додати сіль, перець, цукор, лавровий листочок і все ретельно вимішати, щоб аромати і смаки перемішались.

Підготувати томатний сік, у який додати столову ложку борошна, щоб утворився густий соус, збити до однорідної консистенції. Можна замість томатного соку використовувати кетчуп. Для цього його потрібно розвести водою і також додати ложку борошна та ретельно вимішати.

Готовим соусом залити рибу з тушкованими овочами, перемішати і залишити тушкуватися на маленькому вогні.

Тушкувати кільку приблизно 30-40 хвилин. За декілька хвилин до готовності додати столову ложку оцту, акуратно перемішати.

Можна вживати відразу або заготовити кільку, закатавши в стерильні баночки.

Рекомендуємо також рецепт шпротів у домашніх умовах.

А ви готували домашню кільку в томаті? Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook2Print this pageEmail this to someone