Буряковий салат з болгарським перцем на зиму

Простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників. Взимку смакуватиме як до картопляного пюре з котлеткою, так і слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.


Інгредієнти для салату

3 кг червоних столових буряків

1 кг солодкого болгарського перцю

3 великі цибулини

Маринад: 1 скл. води

1 скл. олії

1 скл. цукру

1 ст. ложка солі

2/3 скл. оцту (9%).

 

Спробуйте ще приготувати квашену капусту з буряком по-грузинськи 

Як приготувати салат з буряка та болгарського перцю

Буряки зварити або спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці.

Цибулю порізати кубиками, перець – тоненькою соломкою.

Усі складники для маринаду з’єднати в каструльці і довести до кипіння.

У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв.

Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв.

Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки і одразу ж закатати бляшаними кришками.

Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

 

Рекомендуємо також рецепт бурякового салату з оливками з апельсином

 

Якщо вам сподобався консервований салат з буряка та болгарського перцю на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest5Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone