Борщ-капусняк на копчених реберцях

Особливий і обов’язковий до приготування рецепт. Завдяки копченостям борщ набуває приємного аромату димку. А в дуеті з квашеною капустою він звучить просто ідеально. Їси і ще хочеться! Добавки проситимуть усі. І рецепт питатимуть. Тож неодмінно збережіть у закладки.

Інгредієнти для борщу

  • На 3,5 л води:
  • 500 г квашеної капусти

  • 500 г картоплі

  • 300 г копчених реберець

  • 100 г моркви

  • 150 г цибулі

  • 2 скл. темної квасолі

  • 2 лаврових листка

  • соняшникова олія для смаження

  • 2 ст. ложки борошна

  • 4–5 зубців часнику

  • сіль, перець, зелень.

А ви використовуєте хліб-тарілку для борщу?

Як приготувати капусняк

  • Квасолю замочити на 8–12 год, поміняти воду і варити до готовності. Копчені реберця покласти в каструлю з водою і варити 30 хв на невеликому вогні.
  • Квашену капусту промити, добре її відтиснути і додати в каструлю з реберцями. Відтак додати порізану кубиками картоплю, довести до кипіння і варити 25-30 хв.
  • Тим часом зварену квасолю невеликими порціями викласти на друшляк і перетерти товкачем, щоб відділити м’якоть від шкірки. В перем’яту квасолю потрохи доливати воду, в якій вона варилася.
  • Квасолю з дуже тонкою шкіркою можна просто відцідити, добре розім’яти товкачем і разом з водою, в якій вона варилася, додати в каструлю. Квасолеве пюре додати в каструлю і посолити капусняк.
  • Порізану півкільцями цибулю смажити на олії 7-8 хв Потім додати потерту на крупній терці моркву і обсмажити. Додати в каструлю обсмажені моркву і цибулю, а також лавровий лист.
  • В цій же сковорідці спасерувати на олії 2 ст. л. борошна до світло-коричневого кольору і також додати в каструлю.
  • Вичавити часник, проварити ще 2 хв, накрити кришкою і дати настоятись 20-30 хв. Подавати із зеленню.

Дізнайтеся 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали.

Якщо вам сподобався рецепт капусняку на копчених реберцях, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора