Болгарський перець у томатному соусі, консервований на зиму

Перець, помідори і нічого зайвого. У цьому рецепті зберігаються первинні натуральні смаки літніх овочів, які взимку створюватимуть теплу атмосферу та смачний настрій. Відкоркована баночка такої простої закуски чудово підійде як до смаженої картоплі, так і до соусу для пасти чи голубців.


Інгредієнти для консервованої закуски з перцю

3 кг болгарського перцю

1,5 кг помідорів

1 склянка олії

80 мл оцту (9%)

1 ст. ложка цукру

2 ст. ложки солі

перець, лавровий лист на смак.

 

Спробуйте ще приготувати болгарський перець, маринований з медом.

Як приготувати перець у томатному соусі на зиму

Помідори вимити, перебрати та змолоти у блендері або м’ясорубці на пюре. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Додати олію, сіль, цукор, оцет, спеції.

Перець промити, очистити від насіння, видалити плодоніжки, порізати поздовжніми смужками.

Покласти у киплячий помідоровий соус, довести до кипіння. Варити 25 хвилин.

Розкласти у стерильні банки (вимиті та висушені в духовці) та одразу ж закатати.

Перевернути догори дном, вкрити теплим щільним сукном та залишити до повного вистигання.

 

Рекомендуємо також рецепт лечо з помідорів та солодкого перцю на зиму.

 

Якщо вам вдався та сподобався рецепт приготування болгарського перцю в томатному соусі, будь ласка напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest4Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+1Share on Facebook44Print this pageEmail this to someone