Болгарський перець у томатному соусі, консервований на зиму

Як приготувати болгарський перець у томатному соусі, консервований на зиму? Пропонуємо, легкий рецепт закрутки з солодкого перцю шматочками, в томаті.

Перець, помідори і нічого зайвого. У цьому рецепті зберігаються первинні натуральні смаки літніх овочів, які взимку створюватимуть теплу атмосферу та смачний настрій.  Маринований перець на зиму не лише смачний, а й корисний, адже в ньому міститься велика кількість корисних речовин та вітаміну С, магнію, йоду та калію.

Як приготувати перець в томаті

Відкоркована баночка болгарського перцю у томатному соусі  чудово підійде як до смаженої картоплі, так і до соусу для пасти чи голубців, навіть підійде у вигляді заправки до борщів або я самостійна закуска. Можна вживати під час посту.

Для ще більшого аромату, можна додавати різні спеції та трави. Завдяки цьому рецепту, можна доповнити й інші страви, наприклад, варені або тушковані овочі. Вживати консервований солодкий перець можна і в холодному, і в гарячому вигляді. Але, після відкриття смачної закрутки, не рекомендується тримати її більше двох діб.

Інгредієнти для закрутки з перцю

Спробуйте ще приготувати болгарський перець, маринований з медом.

ППриготування закрутки на зиму

  • Помідори вимити, перебрати та змолоти у блендері або м’ясорубці на пюре.
  • Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Додати олію, сіль, цукор, оцет, спеції.
  • Перець промити, очистити від насіння, видалити плодоніжки, порізати поздовжніми смужками.
  • Покласти у киплячий помідоровий соус, довести до кипіння. Варити 25 хвилин.
  • Розкласти у стерильні банки (вимиті та висушені в духовці) та одразу ж закатати.
  • Перевернути догори дном, вкрити теплим щільним сукном та залишити до повного вистигання.

Основним, мабуть є вибір помідорів, вони повинні бути стиглими та червоним, краще всього домашні, але якщо ви купуєте у магазині, тоді придивіться до зовнішнього вигляду, вони не повинні бути “ідеальними” з глянсовою поверхнею чи без запаху, це свідчить про високий вміст нітратів.

Перець має бути зрілий та м’ясистий, не страшно, якщо будуть певні ушкодження, адже його ви різатимете шматочками. Можна використовувати червоний, жовтий та зелений перці, а ще краще поєднати ці ти кольори в одному рецепті.

Вміст солі регулюйте за власним смаком, адже помідори мають різний відсоток кислоти. За цим рецептом можна готувати і гострий перець на зиму.

Рекомендуємо також рецепт лечо з помідорів та солодкого перцю на зиму.

Якщо вам вдався та сподобався рецепт приготування болгарського перцю в томатному соусі, будь ласка напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора