Англійські великодні булочки
Рецепт булочок, якими у Великдень смакує сама Єлизавета ІІ.
Ingredients
600 г + 2 ст. ложки борошна
300 мл молока
70 г вершкового масла
2 яйця
2 ст. ложки цукру
200 г різних сухофруктів
1 ст. ложка меленої кориці
1 ч. ложка меленого мускатного горіха
7 г сухих дріжджів
1 ч. ложка солі
Directions
- Борошно розтерти з вершковим маслом, додати дріжджі, спеції, цукор, сіль і подрібнені сухофрукти. Влити збите з яйцями тепле молоко.
- Замісити тісто, скачати в колобок, загорнути в плівку і залишити на 1 год.
- Коли тісто підніметься, ще раз добре вимісити. Виліпити круглі булочки діаметром приблизно 5 см, помістити на деко і легенько притиснути. Зробити зверху хрестоподібні надрізи. Залишити на 45 хв.
- 2 ст. ложки борошна змішати з 5 ст. ложок води, перекласти в кулінарний мішок і видушити на надрізи хрестики. Поставити в тепло на 15 хвилин, щоб булочки підійшли.
- Розігріти духовку до 200°С, поставити туди булочки, випікати 20 хв.