Англійські великодні булочки

Рецепт булочок, якими у Великдень смакує сама Єлизавета ІІ.

Ingredients

  • 600 г + 2 ст. ложки борошна

  • 300 мл молока

  • 70 г вершкового масла

  • 2 яйця

  • 2 ст. ложки цукру

  • 200 г різних сухофруктів

  • 1 ст. ложка меленої кориці

  • 1 ч. ложка меленого мускатного горіха

  • 7 г сухих дріжджів

  • 1 ч. ложка солі

Directions

  • Борошно розтерти з вершковим маслом, додати дріжджі, спеції, цукор, сіль і подрібнені сухофрукти. Влити збите з яйцями тепле молоко.
  • Замісити тісто, скачати в колобок, загорнути в плівку і залишити на 1 год.
  • Коли тісто підніметься, ще раз добре вимісити. Виліпити круглі булочки діаметром приблизно 5 см, помістити на деко і легенько притиснути. Зробити зверху хрестоподібні надрізи. Залишити на 45 хв.
  • 2 ст. ложки борошна змішати з 5 ст. ложок води, перекласти в кулінарний мішок і видушити на надрізи хрестики. Поставити в тепло на 15 хвилин, щоб булочки підійшли.
  • Розігріти духовку до 200°С, поставити туди булочки, випікати 20 хв.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора