«Ананаси» з кабачків та аличі

Такі ананаси можна додавати до салатів, запікати з м’ясом по-французьки і просто смачно їсти прямо з банки. А виходять вони супердешево.

Інгредієнти для ананасів із кабачків

  • 3 кг кабачків

  • 0,5 кг аличіі

  • Для цукрового сиропу:
  • 1 кг цукру на 1 л води

Спробуйте також приготувати ананаси з кабачків на зиму з ананасовою есенцією.

Як приготувати ананаси з кабачків

  • Кабачки середньої зрілості почистити від шкірки і видалити серцевину. Частину, що залишилася, нарізати часточками завдовжки 4–5 см і завтовшки 1 см.
  • Укласти в чисті стерилізовані банки. Зверху покласти 7–10 плодів жовтої кислої аличі.
  • Залити гарячим цукровим сиропом 50% концентрації (1 кг цукру на 1 л води).
  • Стерилізувати: 0,5 л банки – 10 хв, 1 л – 12 хв. Загорнути, перевернути банки догори дном, укутати і залишити до повного охолодження. На смак ці кабачки дуже нагадують ананас.

Спробуйте також приготувати кабачки по-корейськи на зиму.

Якщо вам сподобався рецепт «ананасів» з кабачків та аличі на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора