Абрикосова шарлотка в мультиварці

Погодьтеся, абрикос – настільки самодостатній фрукт, що куди його не додай, вийде смачно! А якщо це ще й солодка бісквітна випічка – успіх гарантовано на всі сто. До речі, рецепт простого та швидкого пляцка придатний не лише для випікання у мультиварці, його так само легко приготувати і в духовці.


Інгредієнти для шарлотки в мультиварці

200 г абрикосів

4 яйця

1,5 скл. цукру

150 мл сметани

100 мл олії

2 скл. борошна

1,5 ч. ложки розпушувача для печива

ваніль до смаку

цукрова пудра для посипання

масло або маргарин для змащування форми.

 

Спробуйте ще приготувати тертий абрикосовий пиріг.

Як приготувати просту шарлотку з абрикосами

Абрикоси помити, видалити кісточки. Якщо плоди великі, розрізати на 4 частини.

Яйця збити з цукром в круту піну.

Продовжуючи збивати, додати сметану, олію.

Борошно просіяти та перемішати з розпушувачем і ваніліном.

Поступово додавати борошняну суміш до збитої рідкої маси та вимішувати ложкою або лопаткою до однорідності.

Каструлю мультиварки змастити маслом або маргарином.

Вилити у форму все тісто. Зверху викласти часточки абрикосів, трішки втоплюючи їх.

Вибрати режим “випікання”, час 80 хв. Перевірити готовність дерев’яною паличкою.

Після звукового сигналу про завершення випікання мультиварку не відчиняти 10 хв.

За допомогою контейнера для пароварки дістати пляцок і охолодити на решітці.

Охолоджену шарлотку щедро посипати цукровою пудрою.

 

Рекомендуємо також рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці.

 

Якщо вам сподобався рецепт абрикосової шарлотки в мультиварці, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone